Windsurfen op Gozo: de beste plekken en tips

8 oktober 2023
Windsurfen op Gozo: de beste plekken en tips

Gozo, het kleinere zusje van Malta, is een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Het eiland biedt tal van mogelijkheden voor windsurfers van alle niveaus. Van prachtige baaien tot open zee, er is voor ieder wat wils. Hier zijn enkele van de beste plekken om te windsurfen op Gozo.

1. Dwejra Bay

Dwejra Bay is een van de meest populaire plekken voor windsurfers op Gozo. Het is een ondiepe baai met kristalhelder water en een zandstrand. De baai is omgeven door hoge kliffen en biedt beschutting tegen de wind, waardoor het een ideale plek is voor beginners. De wind is hier meestal matig tot zwak en de golven zijn klein. Er zijn ook enkele windsurfscholen in de buurt die lessen aanbieden voor beginners en gevorderden.

2. Marsalforn Bay

Marsalforn Bay is een andere populaire plek voor windsurfers. Het is een grote baai met een zandstrand en biedt beschutting tegen de wind. De wind hier is meestal sterker dan in Dwejra Bay en de golven kunnen hoger zijn. Dit maakt het een ideale plek voor gevorderde windsurfers. Er zijn ook enkele windsurfscholen in de buurt die lessen aanbieden voor alle niveaus.

3. Xlendi Bay

Xlendi Bay is een kleinere baai aan de zuidkant van het eiland en biedt beschutting tegen de wind. De baai heeft een kiezelstrand en het water is kristalhelder. De wind hier is meestal matig en de golven zijn klein, waardoor het een ideale plek is voor beginners. Er zijn ook enkele windsurfscholen in de buurt die lessen aanbieden voor alle niveaus.

4. Ramla Bay

Ramla Bay is een van de mooiste stranden op Gozo en is ook een populaire plek voor windsurfers. Het is een lang zandstrand met kristalhelder water en biedt beschutting tegen de wind. De wind hier is meestal matig en de golven zijn klein, waardoor het een ideale plek is voor beginners. Er zijn ook enkele windsurfscholen in de buurt die lessen aanbieden voor alle niveaus.

Tips voor windsurfen op Gozo

Als je gaat windsurfen op Gozo, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

Conclusie

Gozo is een paradijs voor windsurfers en biedt tal van mogelijkheden voor windsurfers van alle niveaus. Van beschutte baaien tot open zee, er is voor ieder wat wils. Dwejra Bay, Marsalforn Bay, Xlendi Bay en Ramla Bay zijn enkele van de beste plekken om te windsurfen op Gozo. Zorg er altijd voor dat je de weersvoorspellingen controleert, de basisprincipes van windsurfen kent en andere watersporters respecteert op het water. Veel plezier en geniet van het prachtige eiland Gozo!