Ontdek de verborgen schatten van Malta: The Three Cities

11 oktober 2023
Ontdek de verborgen schatten van Malta: The Three Cities

Malta staat bekend om zijn prachtige stranden, historische gebouwen en heerlijke eten, maar er is nog een verborgen parel die vaak over het hoofd wordt gezien: The Three Cities. Gelegen in het hart van Malta, bestaat The Three Cities uit drie historische steden: Vittoriosa, Senglea en Cospicua. Deze steden hebben een rijke geschiedenis en hebben nog steeds hun oorspronkelijke charme en karakter behouden. In deze blogpost ontdek je de verborgen schatten van The Three Cities.

Vittoriosa

Vittoriosa, ook wel Birgu genoemd, is de oudste van de drie steden en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Fenicische tijd. Het is een charmante stad met smalle straatjes en historische gebouwen. Het hoogtepunt van Vittoriosa is de Fort St. Angelo, een indrukwekkend fort dat dateert uit de middeleeuwen. Het fort was ooit de thuisbasis van de Orde van Malta en heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Malta. Tegenwoordig is het fort opengesteld voor het publiek en kun je een rondleiding krijgen om meer te leren over de geschiedenis van het fort.

Een andere bezienswaardigheid in Vittoriosa is de Kerk van St. Lawrence, een prachtige barokke kerk die dateert uit de 17e eeuw. De kerk heeft een indrukwekkende gevel en een prachtig interieur met schilderijen van beroemde Maltese kunstenaars.

Senglea

Senglea, ook wel Isla genoemd, is de kleinste van de drie steden, maar heeft ook veel te bieden. Het hoogtepunt van Senglea is de Gardjola Gardens, een prachtige tuin met uitzicht op de Grand Harbour. Vanaf hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op de oceaan en de omliggende steden.

Een andere bezienswaardigheid in Senglea is de Kerk van Onze Lieve Vrouw van de Overwinning, een prachtige kerk die dateert uit de 16e eeuw. De kerk heeft een indrukwekkende gevel en een prachtig interieur met schilderijen van beroemde Maltese kunstenaars.

Cospicua

Cospicua, ook wel Bormla genoemd, is de grootste van de drie steden en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Het hoogtepunt van Cospicua is de Dockyard Creek, een prachtige haven die ooit de thuisbasis was van de Britse marine. Tegenwoordig is de haven opengesteld voor het publiek en kun je een rondleiding krijgen om meer te leren over de geschiedenis van de haven.

Een andere bezienswaardigheid in Cospicua is de Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis, een prachtige kerk die dateert uit de 17e eeuw. De kerk heeft een indrukwekkende gevel en een prachtig interieur met schilderijen van beroemde Maltese kunstenaars.

Hoe The Three Cities te bereiken

The Three Cities zijn gemakkelijk te bereiken vanuit de omliggende steden en dorpen. De meest populaire manier om The Three Cities te bereiken is per boot vanuit Valletta. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar die je langs de kust van Malta brengen en je de kans geven om te genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan en de omliggende steden.

Een andere manier om The Three Cities te bereiken is per bus of taxi. Er zijn verschillende buslijnen die stoppen bij The Three Cities en er zijn talloze taxi's beschikbaar die je vanuit Valletta of andere omliggende steden naar The Three Cities kunnen brengen.

The Three Cities zijn een verborgen schat in Malta die zeker een bezoek waard zijn. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur of gewoon op zoek bent naar een plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht, er is voor elk wat wils in The Three Cities. Vergeet niet om je camera mee te nemen en te genieten van deze prachtige historische steden.