Mooiste wandelingen op Malta

20 oktober 2023
Mooiste wandelingen op Malta

Malta is een juweeltje in de Middellandse Zee en biedt een prachtige omgeving voor wandelaars. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling langs de kustlijn of een uitdagende trektocht door de heuvels, Malta heeft voor elk wat wils. In deze blogpost zullen we enkele van de mooiste wandelingen op Malta bespreken en hoe je het meeste uit je wandelervaring kunt halen.

1. De Victoria Lines Walk

Deze wandeling voert je door de heuvelachtige landschappen van Malta en biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn en het binnenland. De wandeling begint in Rabat en voert je door de Victoria Lines, een reeks verdedigingsmuren die Malta in de 19e eeuw tegen indringers beschermden. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en is geschikt voor ervaren wandelaars. Vergeet niet om voldoende water en snacks mee te nemen, want er zijn onderweg geen voorzieningen.

2. De Dingli Cliffs Walk

De Dingli Cliffs zijn een van de meest indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheden van Malta en bieden een spectaculair uitzicht over de Middellandse Zee. De wandeling begint in het dorp Dingli en voert je langs de kliffen naar de kleine kapel van St. Mary Magdalene. De wandeling is relatief gemakkelijk en duurt ongeveer 1,5 uur. Vergeet niet om je camera mee te nemen om de prachtige uitzichten vast te leggen.

3. De Fomm ir-Riħ Bay Walk

Fomm ir-Riħ Bay is een van de meest afgelegen en ongerepte stranden van Malta en biedt een prachtige omgeving om te wandelen. De wandeling begint in het dorp Bahrija en voert je door het ongerepte landschap langs de kustlijn naar de baai. De wandeling is relatief uitdagend en duurt ongeveer 2 uur. Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen draagt en voldoende water meeneemt, want er zijn onderweg geen voorzieningen.

4. De Wied il-Għasri Walk

Wied il-Għasri is een smalle kloof aan de noordkust van Gozo en biedt een prachtige omgeving om te wandelen. De wandeling begint in het dorp Għasri en voert je door het ongerepte landschap langs de kloof naar de zee. De wandeling is relatief gemakkelijk en duurt ongeveer 1 uur. Vergeet niet om je zwemspullen mee te nemen, want de kloof biedt een prachtige omgeving om te zwemmen.

5. De Marsaxlokk Bay Walk

Marsaxlokk Bay is een van de meest schilderachtige baaien van Malta en biedt een prachtige omgeving om te wandelen. De wandeling begint in het dorp Marsaxlokk en voert je langs de kustlijn naar de kleine kapel van St. Lucian. De wandeling is relatief gemakkelijk en duurt ongeveer 1 uur. Vergeet niet om te genieten van de prachtige uitzichten op de baai en de kleurrijke vissersboten.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling langs de kustlijn of een uitdagende trektocht door de heuvels, Malta biedt een prachtige omgeving voor wandelaars van alle niveaus. Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen draagt, voldoende water en snacks mee neemt en geniet van de prachtige uitzichten en ongerepte natuur die Malta te bieden heeft.