Ontdek de spannende wereld van watersporten in Malta

20 september 2023
Ontdek de spannende wereld van watersporten in Malta

Malta is een prachtig eiland, omringd door helderblauw water, dat ideaal is voor watersporten. Of je nu een adrenalinejunkie bent of gewoon op zoek bent naar wat plezier in de zon, Malta heeft voor ieder wat wils. In deze blog zullen we enkele van de beste plekken in Malta verkennen om te genieten van watersporten.

1. Mellieha Bay

Mellieha Bay is gelegen in het noorden van Malta en is de grootste zandbaai van het eiland. Het biedt een breed scala aan watersporten, waaronder jetskiën, parasailen, windsurfen en kajakken. Het rustige water van de baai is perfect voor beginners en er zijn genoeg verhuurbedrijven die u kunnen helpen met het huren van de benodigde apparatuur.

2. St. George's Bay

St. George's Bay is een kleine baai gelegen in de buurt van Paceville, dat bekend staat om zijn bruisende nachtleven. Het kristalheldere water van de baai biedt een perfecte setting voor watersporten zoals jetskiën, paddleboarding en kajakken. Er zijn verschillende verhuurbedrijven op het strand die u kunnen voorzien van de nodige uitrusting.

3. Golden Bay

Golden Bay is een van de meest populaire stranden in Malta. Het biedt een breed scala aan watersporten, waaronder jetskiën, windsurfen, kajakken en paddleboarding. Het kalme water van de baai maakt het een ideale plek voor beginners. Er zijn ook verschillende verhuurbedrijven op het strand die u kunnen helpen met het huren van de benodigde apparatuur.

4. Blue Lagoon

Blue Lagoon is gelegen op het kleine eiland Comino, dat tussen Malta en Gozo in ligt. De turquoise wateren van de lagune zijn perfect voor snorkelen en duiken. Er zijn ook verschillende verhuurbedrijven op het eiland die u kunnen helpen bij het huren van apparatuur voor andere watersporten zoals jetskiën, kajakken en paddleboarding.

5. Hondoq Bay

Hondoq Bay is gelegen in Gozo en is een rustige plek met kristalhelder water. Het is ideaal om te gaan duiken en snorkelen, maar er zijn ook andere watersporten beschikbaar, zoals jetskiën, kajakken en paddleboarding. Er zijn verschillende verhuurbedrijven in de buurt van de baai die u kunnen helpen bij het huren van de benodigde uitrusting.

6. Cirkewwa

Cirkewwa is gelegen in het noorden van Malta en is een populaire plek voor duiken en snorkelen vanwege de overvloedige onderwaterleven. Er zijn ook verschillende verhuurbedrijven op het strand die u kunnen helpen bij het huren van de benodigde apparatuur voor andere watersporten zoals jetskiën, kajakken en paddleboarding.

7. Marsascala

Marsascala is een klein vissersdorpje gelegen in het zuiden van Malta en biedt een scala aan watersporten, waaronder jetskiën, kajakken en paddleboarding. Er zijn ook verschillende verhuurbedrijven op het strand die u kunnen helpen bij het huren van de benodigde uitrusting.

8. St. Julian's Bay

St. Julian's Bay is gelegen in het centrum van Malta en is een populaire plek voor watersporten zoals jetskiën, kajakken en paddleboarding. Er zijn verschillende verhuurbedrijven op het strand die u kunnen helpen bij het huren van de benodigde apparatuur.

9. Qawra Point

Qawra Point is gelegen in het noorden van Malta en is een populaire plek voor watersporten zoals jetskiën, kitesurfen en windsurfen. De sterke winden maken het een ideale locatie voor gevorderden. Er zijn verschillende verhuurbedrijven op het strand die u kunnen helpen bij het huren van de benodigde uitrusting.

10. Ghajn Tuffieha Bay

Ghajn Tuffieha Bay is gelegen in het noordwesten van Malta en is een prachtige baai omringd door kliffen. Het biedt een scala aan watersporten, waaronder jetskiën, kajakken en paddleboarding. Er zijn verschillende verhuurbedrijven op het strand die u kunnen helpen bij het huren van de benodigde uitrusting.

Malta biedt een breed scala aan watersporten voor elk type reiziger. Of je nu een beginner bent of een ervaren professional, er is altijd een plek om te genieten van watersporten. De bovengenoemde locaties zijn enkele van de beste plekken om te genieten van watersporten in Malta. Zorg ervoor dat je de benodigde uitrusting huurt bij een verhuurbedrijf en altijd de veiligheidsvoorschriften volgt. Geniet van het kristalheldere water en de warme zonneschijn op het prachtige eiland Malta.