Verken de prachtige Blue Grotto op Malta

16 november 2023
Verken de prachtige Blue Grotto op Malta

Als je op zoek bent naar een spectaculaire ervaring tijdens je reis naar Malta, dan mag een bezoek aan de Blue Grotto zeker niet ontbreken. Deze natuurlijke attractie is een van de meest populaire bezienswaardigheden op het eiland en trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit de hele wereld. In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over de Blue Grotto en hoe je het meeste uit je bezoek kunt halen.

Waar is de Blue Grotto?

De Blue Grotto is gelegen aan de zuidkust van het eiland Malta, in de buurt van het dorpje Zurrieq. Het is ongeveer 30 minuten rijden vanaf de hoofdstad Valletta en ongeveer 20 minuten vanaf de internationale luchthaven van Malta. Er zijn verschillende manieren om de Blue Grotto te bereiken, waaronder met de bus, taxi of huurauto.

Wat is de Blue Grotto?

De Blue Grotto is een natuurlijke grottenformatie die bestaat uit zes grotten die in de loop der tijd door de zee in de rotsen zijn uitgesleten. De grotten zijn gevuld met helderblauw water en zijn een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars vanwege de prachtige onderwaterwereld.

Hoe kun je de Blue Grotto bezoeken?

Er zijn verschillende manieren om de Blue Grotto te bezoeken. De meest populaire manier is door middel van een boottocht. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar die je langs de grotten voeren en je de kans geven om de prachtige onderwaterwereld te bewonderen. De boottochten vertrekken vanaf de kleine haven in het dorpje Wied iz-Zurrieq, dat op slechts een paar minuten lopen van de Blue Grotto ligt.

Als je liever niet met de boot gaat, kun je ook een wandeling maken langs de kliffen boven de Blue Grotto. Dit biedt een prachtig uitzicht op de grotten en de zee eromheen. Er zijn verschillende wandelpaden beschikbaar die je naar de kliffen leiden en die geschikt zijn voor zowel ervaren als minder ervaren wandelaars.

Tips voor het bezoeken van de Blue Grotto

Als je van plan bent om de Blue Grotto te bezoeken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van deze prachtige natuurlijke attractie:

De Blue Grotto is een van de mooiste natuurlijke attracties op het eiland Malta en is een must-visit voor iedereen die van natuurlijke schoonheid houdt. Of je nu met de boot wilt gaan of liever wandelt langs de kliffen boven de grotten, er zijn genoeg manieren om deze prachtige grotten te verkennen. Vergeet niet om vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan voor het beste licht en om comfortabele schoenen, zonnebrandcrème en een camera mee te nemen. Geniet van je bezoek aan de Blue Grotto!