Verborgen Juweeltjes van Malta buiten de gebaande paden

16 februari 2024
Verborgen Juweeltjes van Malta buiten de gebaande paden

Malta is een prachtige bestemming die bekend staat om zijn kristalheldere wateren, historische bezienswaardigheden en bruisende steden. Maar naast de populaire toeristische attracties heeft het eiland ook enkele verborgen juweeltjes te bieden die buiten de gebaande paden liggen. In deze blogpost nemen we je mee naar enkele van deze minder bekende plekken, zodat je een unieke en authentieke ervaring kunt hebben tijdens je bezoek aan Malta.

Het rustige dorpje Marsaxlokk

Marsaxlokk is een charmant vissersdorpje gelegen aan de zuidoostkust van Malta. Het is een van de meest pittoreske plekken op het eiland en staat bekend om zijn kleurrijke vissersboten, ook wel bekend als luzzu's, die de haven sieren. Hier kun je genieten van heerlijke verse visgerechten in een van de vele lokale restaurants aan het water. Vergeet niet om een wandeling te maken door de smalle straatjes van het dorp en de lokale markt te bezoeken, waar je verse groenten, fruit en souvenirs kunt kopen.

Verken de Blue Grotto

De Blue Grotto is een natuurlijke grotformatie gelegen aan de zuidkust van Malta, in de buurt van het dorpje Zurrieq. Het is een prachtige plek waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten op de azuurblauwe zee en de spectaculaire kliffen. Het hoogtepunt van een bezoek aan de Blue Grotto is een boottocht door de grotten, waar je kunt genieten van de indrukwekkende kleuren en de prachtige stalactieten en stalagmieten.

Ontdek de stilte in de Dingli-kliffen

De Dingli-kliffen zijn de hoogste kliffen van Malta, gelegen aan de westkust van het eiland. Dit is een plek waar je weg kunt komen van de drukte en kunt genieten van de rust en stilte van de natuur. Maak een wandeling langs de kliffen en geniet van het adembenemende uitzicht op de Middellandse Zee. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de kapel van St. Mary Magdalene, gelegen op de kliffen, en geniet van het prachtige uitzicht vanaf daar.

Verborgen grotten van Gozo

Gozo, het kleine zusje van Malta, heeft enkele verborgen juweeltjes die zeker een bezoek waard zijn. Een van deze juweeltjes zijn de verborgen grotten van Gozo. Deze grotten, zoals de Xerri's Grotto en de Ghar Dalam, bieden een unieke ervaring waar je de prachtige stalactieten en stalagmieten kunt bewonderen. Daarnaast zijn er ook enkele grotten die alleen toegankelijk zijn via de zee, dus een boottocht langs de kust van Gozo is een must als je deze verborgen schatten wilt ontdekken.

Het charmante stadje Mdina

Mdina, ook wel bekend als de 'Stille Stad', is een historisch stadje in het hart van Malta. Het staat bekend om zijn smalle straatjes, oude architectuur en adembenemende uitzichten. Wandel door de geplaveide straatjes en geniet van de rustige sfeer van deze prachtige plek. Bezoek ook de indrukwekkende kathedraal van Mdina en geniet van het panoramische uitzicht vanaf de stadsmuren.

Ontsnap naar Comino

Comino is een klein eiland gelegen tussen Malta en Gozo. Het staat bekend om zijn kristalheldere wateren en ongerepte natuur. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de rust en stilte van de natuur. Maak een wandeling langs de kustlijn en ontdek de verborgen baaien en stranden, zoals de beroemde Blue Lagoon. Vergeet niet om je snorkeluitrusting mee te nemen, want het onderwaterleven rondom Comino is adembenemend mooi.

Slotgedachte

Malta heeft zoveel meer te bieden dan alleen de bekende toeristische attracties. Door de gebaande paden te verlaten en deze verborgen juweeltjes te ontdekken, kun je een unieke en authentieke ervaring hebben tijdens je verblijf op het eiland. Dus ga op avontuur en ontdek de verborgen schatten van Malta!