Proef de Maltese keuken in de beste restaurants

6 december 2023
Proef de Maltese keuken in de beste restaurants

Malta staat bekend om zijn unieke keuken, die een mix is van verschillende culturen zoals de Italiaanse, Arabische en Britse keuken. Als je Malta bezoekt, mag je de kans om de lokale gerechten te proeven zeker niet missen. Het eiland heeft een aantal fantastische restaurants waar je kunt genieten van heerlijke Maltese gerechten. In deze blogpost zullen we enkele van de beste restaurants bespreken waar je de Maltese keuken kunt proeven.

1. Ta' Marija

Ta' Marija is een iconisch restaurant in Mosta, bekend om zijn traditionele Maltese keuken en live entertainment. Het restaurant biedt een breed scala aan gerechten, waaronder de beroemde pastizzi, een hartige bladerdeegsnack gevuld met ricotta of erwtenpuree. Je kunt ook genieten van gerechten zoals fenkata (konijnstoofpot) en bragioli (gevulde runderrolletjes). Ta' Marija is de perfecte plek om kennis te maken met de smaken van Malta.

2. Rubino

Rubino is een historisch familierestaurant in Valletta, dat al sinds 1906 bestaat. Het restaurant heeft een gezellige sfeer en serveert traditionele Maltese gerechten met een moderne twist. Een absolute aanrader is de Maltese tomaat- en ricottataart, een heerlijk voorgerecht dat de smaakpapillen zeker zal prikkelen. Ook de zeevruchtenrisotto en het gegrilde lamsvlees zijn populaire gerechten bij Rubino.

3. Commando

Commando is gelegen in het pittoreske dorpje Mellieha en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Het restaurant staat bekend om zijn verse visgerechten en zeevruchten, die rechtstreeks uit de lokale wateren worden gehaald. Probeer zeker de gegrilde octopus en de gebakken zeebaars. Commando is de ideale plek voor liefhebbers van vis en zeevruchten.

4. The Medina

The Medina is een elegante eetgelegenheid in Mdina, de oude hoofdstad van Malta. Het restaurant biedt een verfijnde ervaring met gerechten geïnspireerd door de Maltese keuken en internationale invloeden. Probeer de gevulde pasta met konijn en de gebraden kwartel voor een unieke culinaire ervaring. The Medina is perfect voor een speciale gelegenheid of een romantisch diner.

5. Noni

Noni is een modern restaurant in Valletta, dat bekend staat om zijn creatieve interpretatie van de Maltese keuken. Het menu van Noni biedt een mix van traditionele Maltese gerechten en innovatieve smaakcombinaties. Probeer zeker de Maltese ftira met gerookte zalm en avocado en de gegrilde octopus met rode biet en schuim van geitenkaas. Noni is een must-visit voor fijnproevers die op zoek zijn naar een unieke eetervaring.

Of je nu een liefhebber bent van traditionele gerechten of graag nieuwe smaken ontdekt, de Maltese keuken heeft voor elk wat wils. Deze restaurants bieden een geweldige kans om de unieke smaken van Malta te proeven en te genieten van een heerlijke culinaire ervaring. Vergeet niet om de lokale specialiteiten zoals pastizzi, konijnstoofpot en gegrilde octopus te proberen. Bon appétit!