Op ontdekkingstocht naar de mooiste natuurgebieden van Malta

19 januari 2024
Op ontdekkingstocht naar de mooiste natuurgebieden van Malta

Malta is een prachtig eiland in de Middellandse Zee, bekend om zijn rijke geschiedenis en mooie stranden. Maar wist je dat Malta ook enkele adembenemende natuurgebieden heeft? Als je een liefhebber bent van natuur en avontuur, dan is een bezoek aan deze gebieden zeker de moeite waard. In deze blogpost nemen we je mee op een ontdekkingstocht naar de mooiste natuurgebieden van Malta.

1. De Blue Grotto

De Blue Grotto is een van de meest iconische natuurlijke bezienswaardigheden van Malta. Het is een reeks van zeven grotten aan de zuidkust van het eiland. Het kristalheldere water en de spectaculaire rotsformaties maken dit een paradijs voor snorkelaars en duikers. Je kunt een boottocht maken om de grotten van dichtbij te bewonderen en te genieten van het prachtige uitzicht op zee. Vergeet niet je camera mee te nemen, want de Blue Grotto is een perfecte plek om adembenemende foto's te maken.

2. Dingli Cliffs

Als je op zoek bent naar een spectaculair uitzicht over de zee, dan zijn de Dingli Cliffs de perfecte plek. Deze kliffen, gelegen aan de westkust van Malta, bieden een adembenemend panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. Het is de hoogste klif van Malta, met een hoogte van meer dan 200 meter. Je kunt hier wandelen langs de klifrand en genieten van de frisse zeelucht en het prachtige landschap. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want de Dingli Cliffs zijn een geweldige plek om mooie foto's te maken.

3. De Comino-grotten

Comino is een klein eilandje tussen Malta en Gozo, en staat bekend om zijn prachtige grotten. Deze grotten zijn ontstaan door eeuwenlange erosie van de kustlijn. Het water in de grotten is kristalhelder en heeft een mooie blauwe kleur. Je kunt een boottocht maken naar de Comino-grotten en de grotten van dichtbij bewonderen. Vergeet niet om je snorkeluitrusting mee te nemen, want het water rondom de grotten is perfect om te snorkelen.

4. Buskett Gardens

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, dan is een bezoek aan de Buskett Gardens een aanrader. Deze tuinen zijn gelegen in het hart van Malta en bieden een oase van rust en groen. Je kunt hier wandelen tussen de bomen en genieten van de prachtige bloemen en planten. In de lente staan de tuinen vol met bloeiende wilde bloemen, wat zorgt voor een kleurrijk spektakel. Vergeet niet om een picknickmand mee te nemen, want de Buskett Gardens zijn een perfecte plek voor een ontspannen picknick.

5. De Azure Window (nu helaas ingestort)

Helaas is de Azure Window, een van de meest iconische natuurlijke bezienswaardigheden van Malta, in 2017 ingestort. De Azure Window was een enorme kalkstenen boog die uitstak in de Middellandse Zee. Het was een populaire toeristische attractie en een geliefde plek voor fotografen. Hoewel de boog niet meer bestaat, is het nog steeds de moeite waard om naar de locatie te gaan en het prachtige landschap te bewonderen. De instorting van de Azure Window herinnert ons aan de kwetsbaarheid van de natuur en het belang van het behoud ervan.

Malta heeft veel te bieden op het gebied van natuurlijke schoonheid. Of je nu wilt wandelen langs de kliffen, snorkelen in de grotten of genieten van een picknick in de tuinen, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want Malta is een paradijs voor fotografen. Dus, als je op zoek bent naar avontuur en natuur, plan dan een reis naar Malta en ontdek de mooiste natuurgebieden van het eiland.