Ontdek traditionele Maltese souvenirs: Tips voor het kopen van authentieke cadeaus

5 oktober 2023
Ontdek traditionele Maltese souvenirs: Tips voor het kopen van authentieke cadeaus

Als je terugkeert van een reis naar Malta, wil je misschien wat souvenirs meenemen om je reis te herinneren en om cadeaus te geven aan familie en vrienden. Het kopen van traditionele Maltese souvenirs is een leuke manier om de cultuur van dit prachtige eiland in de Middellandse Zee te ontdekken. Maar hoe weet je welke souvenirs authentiek en origineel zijn? Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kopen van traditionele Maltese souvenirs.

Bezoek lokale markten en winkels

Een van de beste manieren om authentieke souvenirs te vinden is door lokale markten en winkels te bezoeken. In Malta vind je overal markten waar lokale ambachtslieden hun producten verkopen. De centrale markt in Valletta, de hoofdstad van Malta, is een geweldige plek om te beginnen. Hier vind je een breed scala aan producten, zoals handgemaakte keramiek, geborduurde tafelkleden, antieke sieraden en lokale delicatessen.

Andere markten in Malta zijn de Marsaxlokk Market, de Victoria Market op Gozo en de Ta' Qali Crafts Village. Deze markten bieden een breed scala aan producten, van handgemaakte keramiek en glaswerk tot lokale honing en olijfolie.

Zoek naar handgemaakte producten

Een ander belangrijk kenmerk van traditionele Maltese souvenirs is dat ze vaak met de hand zijn gemaakt. Zoek naar producten die zijn gemaakt door lokale ambachtslieden, zoals handgeweven tafelkleden, handgemaakte keramiek en handgesneden houten beelden. Deze producten zijn meestal van hoge kwaliteit en hebben een unieke uitstraling die je niet zult vinden in massaproductie.

Proef de lokale delicatessen

Een van de beste manieren om de cultuur van Malta te ervaren, is door de lokale delicatessen te proeven. Malta staat bekend om zijn heerlijke honing, olijfolie en wijn. Deze producten zijn vaak verkrijgbaar op lokale markten en zijn een geweldig cadeau voor fijnproevers.

Andere lokale specialiteiten zijn de pastizzi, een hartige snack gevuld met ricotta of erwten, en de ftira, een Maltese pizza die wordt gemaakt met tomatensaus, ui, ansjovis en olijven.

Ga voor traditionele sieraden

Malta heeft een rijke geschiedenis van sieraden maken die teruggaat tot de prehistorie. Veel traditionele Maltese sieraden zijn gemaakt van zilver en zijn versierd met edelstenen, zoals robijnen, smaragden en saffieren.

Een populaire souvenir is de filigraansieraden, die met de hand worden gemaakt door lokale ambachtslieden. Filigraan is een techniek waarbij dunne draden van edelmetaal worden gevlochten en gevormd tot sieraden. Andere traditionele sieraden zijn de zogenaamde "gouden kruizen", die worden gedragen als bescherming tegen het kwaad.

Ga voor lokale kunst

Malta heeft een bloeiende kunstscene en er zijn veel lokale kunstenaars die prachtige schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken maken. Als je op zoek bent naar een uniek en origineel souvenir, overweeg dan om een kunstwerk te kopen van een lokale kunstenaar.

Let op het label "Lokale Goedheid"

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je een authentiek Maltees souvenir koopt, is door te zoeken naar het label "Lokale Goedheid". Dit label wordt toegekend aan producten die zijn gemaakt door lokale ambachtslieden en die voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen.

Het label "Lokale Goedheid" wordt ondersteund door de Malta Crafts Council en is te vinden op producten zoals handgemaakte keramiek, filigraansieraden, handgeweven tafelkleden en lokale delicatessen.

Het kopen van traditionele Maltese souvenirs is een leuke manier om de cultuur van dit prachtige eiland te ontdekken en om cadeaus te geven aan familie en vrienden. Door lokale markten en winkels te bezoeken, handgemaakte producten te zoeken, lokale delicatessen te proeven en te zoeken naar het label "Lokale Goedheid", kun je ervoor zorgen dat je authentieke souvenirs koopt die je nog lang zullen herinneren aan je reis naar Malta.