Ontdek St. Julian's Bay: Het bruisende hart van Malta

7 juni 2023
Ontdek St. Julian's Bay: Het bruisende hart van Malta

St. Julian's Bay, gelegen aan de noordoostelijke kust van Malta, is een van de meest levendige en populaire bestemmingen op het eiland. Deze prachtige baai biedt een perfecte mix van ontspanning, cultuur en vermaak, waardoor het een ideale locatie is voor zowel toeristen als locals. In dit blogartikel nemen we je mee op een virtuele tour door St. Julian's Bay en laten we je kennismaken met de must-see bezienswaardigheden, geweldige eetgelegenheden en het bruisende nachtleven. Dus pak je koffers en laten we beginnen met het verkennen van deze betoverende Maltese bestemming!

Geschiedenis en cultuur van St. Julian's Bay

St. Julian's Bay is vernoemd naar de patroonheilige van het gebied, St. Julian, wiens feestdag elk jaar op de laatste zondag van augustus wordt gevierd. De baai was oorspronkelijk een vissersdorp, en hoewel het zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot een moderne en kosmopolitische bestemming, zijn er nog steeds sporen van de traditionele Maltese cultuur te vinden.

Een van de meest opvallende historische bezienswaardigheden in St. Julian's Bay is de Spinola Palace, gebouwd in 1688 door de rijke Italiaanse ridder Giovanni Spinola. Het paleis is een prachtig voorbeeld van barokke architectuur en wordt omgeven door weelderige tuinen die perfect zijn voor een ontspannen wandeling. Tegenwoordig herbergt het paleis ook het kantoor van de Maltese premier.

Stranden en recreatie in St. Julian's Bay

St. Julian's Bay staat bekend om zijn prachtige stranden en kristalheldere wateren. Het belangrijkste strand van de baai is Balluta Bay, een klein zandstrand dat perfect is voor zonnebaden en zwemmen. Het strand is omgeven door een levendige promenade met tal van cafés, bars en restaurants waar je kunt genieten van een hapje of een verfrissend drankje terwijl je uitkijkt over zee.

Voor degenen die op zoek zijn naar wat meer actie, biedt St. Julian's Bay een breed scala aan watersporten, zoals jetskiën, parasailing, windsurfen en duiken. Er zijn verschillende duikscholen in de omgeving waar je zowel beginners- als gevorderdencursussen kunt volgen om de prachtige onderwaterwereld van Malta te verkennen.

Als je liever op het droge blijft, zijn er ook tal van mogelijkheden voor recreatie in St. Julian's Bay. Maak een wandeling langs de prachtige promenade, ga winkelen in de vele boetieks en winkelcentra of ontdek de lokale kunstscene in een van de vele galerijen.

Eten en drinken in St. Julian's Bay

St. Julian's Bay staat bekend om zijn uitstekende eetgelegenheden, en je zult hier zeker niet teleurgesteld worden door het aanbod aan restaurants en cafés. Of je nu op zoek bent naar traditionele Maltese gerechten, verse zeevruchten of internationale cuisine, er is voor elk wat wils.

Een van de meest populaire eetgelegenheden in St. Julian's Bay is Barracuda, een bekroond restaurant met een prachtig uitzicht op de baai. Hier kun je genieten van heerlijke vis- en zeevruchtengerechten, gemaakt met de meest verse ingrediënten. Andere aanraders zijn Gululu, een authentiek Maltees restaurant waar je traditionele gerechten zoals rabbit stew en pastizzi kunt proeven, en Peppino's, een gezellig Italiaans restaurant met een uitgebreide wijnkaart en heerlijke pasta's en pizza's.

Na het diner kun je genieten van een drankje in een van de vele bars en lounges in St. Julian's Bay. Probeer een traditionele Maltese likeur, zoals de honingzoete Bajtra, of ga voor een verfrissende cocktail in een van de trendy rooftop bars die uitzicht bieden op de baai.

Nachtleven in St. Julian's Bay

St. Julian's Bay staat bekend om zijn bruisende nachtleven en is de thuisbasis van enkele van de beste nachtclubs en bars in Malta. Het epicentrum van het nachtleven is Paceville, een gebied vol met clubs, bars en lounges waar je kunt dansen tot in de vroege uurtjes.

Populaire uitgaansgelegenheden in St. Julian's Bay zijn onder andere Havana, een grote nachtclub die bekend staat om zijn geweldige muziek en levendige sfeer, en Sky Club, een exclusieve club met een indrukwekkend dakterras. Voor een meer ontspannen avondje uit, probeer TwentyTwo, een stijlvolle loungebar met een uitgebreide cocktailkaart en een panoramisch uitzicht op de baai.

Accommodatie in St. Julian's Bay

Of je nu op zoek bent naar een luxe resort, een gezellige bed & breakfast of een budgetvriendelijk hostel, St. Julian's Bay heeft accommodaties die geschikt zijn voor elk budget en elke smaak. Enkele van de meest populaire hotels in het gebied zijn onder andere het Hilton Malta, het Westin Dragonara Resort en het Le Méridien St. Julian's Hotel & Spa.

St. Julian's Bay is zonder twijfel een van de meest dynamische en boeiende bestemmingen in Malta, met zijn prachtige stranden, rijke geschiedenis, fantastische eetgelegenheden en levendige nachtleven. Of je nu een ontspannen vakantie wilt of op zoek bent naar avontuur, St. Julian's Bay heeft het allemaal. Mis deze betoverende Maltese bestemming niet op je volgende reis naar het Middellandse Zeegebied!