Ontdek het prachtige Malta: Maak een onvergetelijke roadtrip door het eiland!

18 december 2023
Ontdek het prachtige Malta: Maak een onvergetelijke roadtrip door het eiland!

Malta, een klein eiland gelegen in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, historische erfgoed en warme gastvrijheid. Als je op zoek bent naar een unieke en avontuurlijke vakantie-ervaring, dan is een roadtrip door Malta de perfecte keuze. Met zijn compacte formaat en goed onderhouden wegen, biedt Malta de ideale omstandigheden voor een roadtrip vol ontdekkingen en avontuur. Van schilderachtige dorpjes tot indrukwekkende bezienswaardigheden, hier is alles wat je moet weten om je eigen onvergetelijke roadtrip door Malta te plannen.

Waar te beginnen: Valletta, de hoofdstad van Malta

Je roadtrip door Malta begint in de prachtige hoofdstad Valletta. Deze historische stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft veel te bieden voor reizigers. Verken de smalle straatjes, bewonder de prachtige architectuur en breng een bezoek aan de indrukwekkende St. John's Co-Cathedral. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Upper Barrakka Gardens voor een adembenemend uitzicht over de Grand Harbour.

Op weg naar Mdina: De stille stad

Na het verkennen van Valletta, is het tijd om verder te gaan naar Mdina, ook wel bekend als "De Stille Stad". Deze middeleeuwse stad is een van de hoogtepunten van Malta en een must-see tijdens je roadtrip. Wandel door de smalle straatjes, bewonder de prachtige paleizen en geniet van het uitzicht vanaf de stadsmuren. Mis ook niet de kans om een traditionele pastizzi te proeven bij de beroemde pastizzeria in Mdina.

Verken de Blue Grotto en de Three Cities

Vervolg je roadtrip naar het zuiden van Malta, waar je de adembenemende Blue Grotto kunt verkennen. Neem een boottocht en bewonder de prachtige grotten en het kristalheldere water. Na het bezoek aan de Blue Grotto, is het de moeite waard om een stop te maken bij de Three Cities: Vittoriosa, Senglea en Cospicua. Deze historische steden bieden een kijkje in het verleden van Malta en zijn een ware traktatie voor geschiedenisliefhebbers.

Ontspan op de prachtige stranden van Gozo

Vanaf Malta kun je met de veerboot gemakkelijk naar het naburige eiland Gozo reizen. Gozo staat bekend om zijn rustige en idyllische sfeer, en is de perfecte plek om te ontspannen tijdens je roadtrip. Bezoek de beroemde Azure Window, maak een wandeling langs de kustlijn en geniet van de prachtige stranden zoals Ramla Bay en Xlendi Bay. Vergeet niet om ook een bezoek te brengen aan de historische tempels van Ggantija, die dateren uit de prehistorie.

Proef de lokale keuken en wijnen

Een roadtrip door Malta is niet compleet zonder te genieten van de lokale keuken en wijnen. Probeer traditionele gerechten zoals pastizzi, ftira en fenkata (konijnenstoofpot), en vergeet niet om te genieten van een glas lokale wijn zoals de beroemde Marsovin of Meridiana. Malta staat ook bekend om zijn zoete lekkernijen, zoals kannoli en imqaret. Verwen jezelf met deze heerlijke lekkernijen tijdens je roadtrip.

Praktische tips voor je roadtrip door Malta

Met deze tips en hoogtepunten in gedachten, ben je klaar om je eigen onvergetelijke roadtrip door Malta te plannen. Geniet van de prachtige landschappen, ontdek de rijke geschiedenis en geniet van de warme gastvrijheid van dit prachtige eiland. Een roadtrip door Malta zal je zeker verrassen en een blijvende indruk achterlaten.