Ontdek het paradijs op aarde: Comino's prachtige stranden en kristalheldere wateren!

18 mei 2024
Ontdek het paradijs op aarde: Comino's prachtige stranden en kristalheldere wateren!

Comino, een klein eiland gelegen tussen Malta en Gozo, staat bekend om zijn adembenemende stranden en turquoise wateren. Een dagje op het strand van Comino is een must-do activiteit voor iedereen die Malta bezoekt. Laat me je meenemen op een reis naar dit paradijs op aarde en ontdek waarom het zo speciaal is.

Aankomst op Comino

Je dag begint met een korte boottocht vanaf de havens van Malta of Gozo naar Comino. Terwijl je het eiland nadert, zul je versteld staan van de prachtige kustlijn en de heldere blauwe zee die je tegemoet schittert. Zodra je voet aan wal zet, voel je meteen de ontspannen sfeer en de ongerepte schoonheid van het eiland.

Verkenning van de stranden

Comino staat vooral bekend om zijn twee prachtige stranden: de Blauwe Lagune en Santa Marija Bay. De Blauwe Lagune is een natuurlijk zwembad met ondiep, kristalhelder water dat perfect is om te zwemmen, snorkelen en ontspannen in de zon. Santa Marija Bay, aan de andere kant van het eiland, biedt een meer afgelegen en rustige sfeer, ideaal voor wie op zoek is naar wat meer privacy.

Activiteiten op het strand

Op Comino is er geen gebrek aan activiteiten om van te genieten. Huur een kajak of paddleboard en verken de kustlijn van het eiland vanaf het water. Of maak een wandeling langs de kliffen en geniet van het panoramische uitzicht over de Middellandse Zee. Vergeet niet je snorkelset mee te nemen om de kleurrijke onderwaterwereld van Comino te ontdekken.

Culinaire hoogstandjes

Na een ochtend vol activiteiten op het strand, is het tijd om te genieten van de lokale keuken. Proef verse visgerechten in een van de gezellige restaurants aan het water of geniet van een picknick op het strand met streekproducten en een verfrissend glas Maltese wijn.

Zonsondergang op Comino

Sluit je dag op Comino af met een adembenemende zonsondergang. Terwijl de zon langzaam ondergaat achter de horizon en de lucht zich vult met warme tinten van roze en oranje, zul je begrijpen waarom dit eiland zo geliefd is bij reizigers van over de hele wereld. Neem een laatste duik in het verkoelende water en geniet van de rust en sereniteit van de avond op dit paradijselijke eiland.

Geniet van een dagje op het strand van Comino en ervaar de schoonheid en charme van dit magische eiland in de Middellandse Zee. Laat je zintuigen verwennen door de prachtige stranden, het kristalheldere water en de ontspannen sfeer. Een bezoek aan Comino zal ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring zijn die je nog lang bij zal blijven.