Ontdek de verborgen stranden van Malta

16 juni 2023
Ontdek de verborgen stranden van Malta

Als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke vakantiebestemming, dan is Malta zeker een bezoek waard. Dit kleine eiland in de Middellandse Zee is gezegend met prachtige stranden en een rijke geschiedenis die je kunt verkennen. Hoewel veel toeristen de bekende stranden van Malta bezoeken, zijn er ook tal van verborgen parels die wachten om ontdekt te worden. In deze blog post nemen we je mee op een reis langs enkele van de meest spectaculaire en afgelegen stranden van Malta. Pak je zonnebrandcrème, zwemkleding en zonnebril en ontdek deze adembenemende, verborgen stranden van Malta.

Fomm ir-Rih

Fomm ir-Rih, gelegen aan de westkust van Malta, is een van de meest afgelegen en ongerepte stranden op het eiland. Dit kiezelstrand is alleen te voet bereikbaar via een steil pad, maar de inspanning is het meer dan waard. Het kristalheldere water en de prachtige kliffen die het strand omringen, zorgen voor een surrealistische en rustige omgeving waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur.

Vanwege de afgelegen ligging is Fomm ir-Rih meestal erg rustig, zelfs tijdens de zomermaanden. Het is de perfecte plek om te snorkelen, zwemmen of gewoon te genieten van de zon. Vergeet niet om voldoende water, snacks en zonnebrandcrème mee te nemen, want er zijn geen voorzieningen in de buurt.

Gnejna Bay

Gnejna Bay, gelegen aan de noordwestkust van Malta, is een prachtig zandstrand dat wordt omringd door indrukwekkende kliffen en het weelderige groen van het Maltese platteland. Hoewel het strand populair is bij locals, blijft het relatief onontdekt door toeristen en behoudt het zijn charme en rustige sfeer.

Gnejna Bay biedt uitstekende zwem- en snorkelmogelijkheden en is perfect voor een ontspannen dag op het strand. Er zijn enkele cafés en restaurants in de buurt waar je kunt genieten van heerlijke Maltese gerechten en verfrissende drankjes.

St. Peter's Pool

St. Peter's Pool is een natuurlijk zwembad gelegen aan de zuidoostkust van Malta, vlakbij het vissersdorp Marsaxlokk. Dit spectaculaire rotsachtige strand is bekend om zijn heldere, turquoise water en is de perfecte plek om te zwemmen, snorkelen en zelfs van de rotsen te springen.

Het strand is populair bij zowel locals als toeristen, maar blijft een verborgen parel vanwege de afgelegen ligging en het gebrek aan voorzieningen. Zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt voor een dag op het strand, want er zijn geen winkels of restaurants in de directe omgeving.

Mistra Bay

Mistra Bay is een prachtige, afgelegen baai gelegen aan de noordoostkust van Malta. Het strand bestaat uit zowel zand als kiezels en is omgeven door groene heuvels en ruige kliffen. Mistra Bay is vooral populair bij watersportliefhebbers, zoals kajakkers en windsurfers, vanwege de gunstige windcondities.

Hoewel Mistra Bay niet zo gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer, is het zeker de moeite waard om de reis te maken en te genieten van een ontspannen dag op dit prachtige strand. Vergeet niet om je eigen eten en drinken mee te nemen, want er zijn beperkte voorzieningen in de buurt.

Dahlet Qorrot

Dahlet Qorrot is een klein, afgelegen kiezelstrand gelegen aan de noordoostkust van het eiland Gozo, een van de drie bewoonde eilanden van de Maltese archipel. Deze verborgen baai wordt omringd door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende natuur.

Het strand is populair bij locals die genieten van vissen en zwemmen in het kristalheldere water. Dahlet Qorrot is ook een uitstekende plek om te snorkelen en de onderwaterwereld van de Middellandse Zee te verkennen. Zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt voor een dag op het strand, want er zijn geen winkels of restaurants in de directe omgeving.

Malta heeft veel prachtige en verborgen stranden die wachten om ontdekt te worden. Of je nu op zoek bent naar een rustige, afgelegen plek om te ontspannen en te genieten van de zon, of een avontuurlijke dag vol watersporten, er is een verborgen strand op Malta dat perfect is voor jou. Vergeet niet om voorbereid te zijn en alles mee te nemen wat je nodig hebt voor een dag op het strand, aangezien veel van deze afgelegen locaties beperkte voorzieningen hebben. Ontdek de prachtige, verborgen stranden van Malta en geniet van een unieke en onvergetelijke vakantie-ervaring.