Ontdek de verborgen schatten: De beste parken van Malta

2 december 2023
Ontdek de verborgen schatten: De beste parken van Malta

Malta, het prachtige eiland in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en kristalheldere stranden. Maar wist je dat Malta ook enkele geweldige parken heeft om te verkennen? Van weelderige tuinen tot avontuurlijke wandelpaden, hier zijn de beste parken van Malta die je niet mag missen tijdens je reis naar dit betoverende eiland.

1. San Anton Gardens

San Anton Gardens is een van de meest iconische parken van Malta. Gelegen in Attard, op slechts een klein eindje rijden van de hoofdstad Valletta, is dit park een oase van rust en schoonheid. Het werd oorspronkelijk aangelegd in de 17e eeuw als de privétuinen van de Grootmeester van de Ridders van Malta en is nu open voor het publiek.

Wandel door de prachtig aangelegde tuinen en bewonder de kleurrijke bloemen, weelderige bomen en sierlijke fonteinen. Het park herbergt ook enkele historische gebouwen, waaronder het Presidentieel Paleis, dat een bezoekje waard is. San Anton Gardens is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Malta.

2. Buskett Gardens

Als je op zoek bent naar een meer avontuurlijke parkervaring, dan is Buskett Gardens de ideale keuze. Gelegen in het centrum van Malta, is dit park het enige overgebleven bos op het eiland. Met zijn weelderige groene bomen, kronkelende paden en een prachtig uitzicht op de omgeving, is Buskett Gardens een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Trek je wandelschoenen aan en verken de verschillende wandelpaden die door het bos slingeren. Adem de frisse lucht in terwijl je geniet van de rust en stilte van de natuur. Vergeet niet je camera mee te nemen, want je zult zeker enkele prachtige foto's willen maken van het schilderachtige landschap.

3. Upper Barrakka Gardens

Gelegen in het hart van Valletta, bieden de Upper Barrakka Gardens een spectaculair uitzicht over de Grand Harbour en de omliggende steden. Dit park is een populaire plek onder zowel toeristen als de lokale bevolking vanwege het adembenemende uitzicht en de ontspannen sfeer.

Wandel over de met bomen omzoomde paden en geniet van het panoramische uitzicht op de haven. Het park herbergt ook enkele historische monumenten, waaronder de Saluting Battery, waar dagelijks een kanonschot wordt afgevuurd om 12.00 uur. Dit is een spektakel dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan de Upper Barrakka Gardens.

4. Ta' Qali National Park

Ta' Qali National Park is een must-visit voor gezinnen die op zoek zijn naar plezier en avontuur. Gelegen in Attard, biedt dit park een breed scala aan buitenactiviteiten voor alle leeftijden. Van speeltuinen tot voetbalvelden en zelfs een skatepark, er is genoeg te doen om de kinderen bezig te houden terwijl je geniet van de prachtige omgeving.

Maak een wandeling door het park en bewonder de weelderige groene velden en bloemrijke bomen. Het park herbergt ook enkele historische gebouwen, waaronder de voormalige vliegtuighangars uit de Tweede Wereldoorlog, die nu dienst doen als ambachtelijke winkels en galerijen. Ta' Qali National Park is de perfecte plek om te genieten van een dag vol plezier en ontspanning.

5. Argotti Gardens

Gelegen in Floriana, vlakbij de hoofdstad Valletta, is Argotti Gardens een klein maar prachtig park dat zeker een bezoek waard is. Het park staat bekend om zijn botanische tuinen en diverse planten en bloemen uit de hele wereld.

Wandel door de tuinen en bewonder de kleurrijke bloemen en exotische bomen. Het park biedt ook een prachtig uitzicht op de omliggende steden en de zee, waardoor het de ideale plek is om te genieten van een picknick of gewoon te ontspannen in de natuurlijke omgeving.

Malta heeft zoveel meer te bieden dan alleen prachtige stranden en historische bezienswaardigheden. De parken van Malta bieden een welkome afwisseling van de drukte en geven je de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of avontuur en plezier, deze parken hebben voor elk wat wils. Vergeet niet om je wandelschoenen aan te trekken en je camera mee te nemen, want je zult zeker enkele onvergetelijke momenten vastleggen tijdens je bezoek aan de beste parken van Malta.