Ontdek de verborgen schat van Malta: Il-Kalanka Bay

1 november 2023
Ontdek de verborgen schat van Malta: Il-Kalanka Bay

Als je op zoek bent naar een afgelegen parel in Malta waar je kunt genieten van rust en stilte, dan moet Il-Kalanka Bay bovenaan je lijstje staan. Deze prachtige baai, gelegen aan de westkust van Malta, is een van de best bewaarde geheimen van het eiland. In deze blogpost ga ik je alles vertellen over deze verborgen schat en waarom je Il-Kalanka Bay absoluut moet bezoeken tijdens je reis naar Malta.

Waar ligt Il-Kalanka Bay?

Il-Kalanka Bay is gelegen aan de westkust van Malta, tussen de dorpen Mgarr en Gnejna. Het is slechts een klein stukje rijden van de populaire toeristische hotspot Golden Bay. Als je niet bekend bent met het gebied, kan het een uitdaging zijn om de baai te vinden. Het is namelijk niet goed aangegeven en er zijn geen duidelijke wegen die naar de baai leiden. Maar laat je daar niet door afschrikken, want de moeite om deze baai te vinden is zeker de moeite waard.

Hoe kom je bij Il-Kalanka Bay?

Omdat Il-Kalanka Bay niet goed aangegeven is, is het aan te raden om een GPS of Google Maps te gebruiken om de baai te vinden. Het kan een uitdaging zijn om de juiste route te vinden, maar als je eenmaal op de juiste weg bent, is het gemakkelijk te volgen. De weg naar de baai is smal en kronkelig, dus wees voorzichtig tijdens het rijden. Het is ook mogelijk om de baai te bereiken met het openbaar vervoer, maar het kan langer duren omdat er geen directe bus naar de baai gaat.

Wat kun je verwachten bij Il-Kalanka Bay?

Il-Kalanka Bay is een prachtige en rustige baai, omringd door kliffen en helderblauw water. Het is een van de weinige stranden in Malta die niet commercieel ontwikkeld zijn, dus je zult geen parasols, ligstoelen of strandbars vinden. Dit geeft de baai een gevoel van afzondering en rust, wat perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een rustige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Het is ook een geweldige plek voor snorkelen en duiken, omdat het water hier erg helder is en er veel zeeleven te zien is.

Waarom is Il-Kalanka Bay speciaal?

Er zijn veel stranden in Malta, maar wat Il-Kalanka Bay zo speciaal maakt, is de afgelegen locatie en de ongerepte omgeving. Het is een van de weinige plaatsen in Malta waar je de natuur in zijn puurste vorm kunt ervaren. In tegenstelling tot andere stranden in Malta, is Il-Kalanka Bay niet overspoeld door toeristen en lokale bevolking. Dit geeft je de kans om te genieten van de rust en stilte van de baai, zonder gestoord te worden door het lawaai en de drukte van andere mensen.

Wat kun je nog meer doen in de buurt van Il-Kalanka Bay?

Als je genoeg hebt van de rust en stilte van de baai, zijn er nog genoeg andere dingen te doen in de buurt van Il-Kalanka Bay. Hier zijn een paar suggesties:

Als je op zoek bent naar een afgelegen plek in Malta om te ontspannen en te genieten van de natuur, dan is Il-Kalanka Bay een geweldige optie. Het is misschien niet de gemakkelijkste plek om te vinden, maar de moeite om deze verborgen schat te ontdekken is zeker de moeite waard. Met zijn ongerepte omgeving en helderblauwe water, is Il-Kalanka Bay een van de beste plekken in Malta om te snorkelen, duiken of gewoon te ontspannen op het strand. Dus plan je volgende reis naar Malta en zorg ervoor dat je Il-Kalanka Bay op je lijstje zet!