Ontdek de verborgen pareltjes van de natuur op Malta

14 oktober 2023
Ontdek de verborgen pareltjes van de natuur op Malta

Malta staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur, maar de natuur op dit kleine eiland is minstens zo adembenemend. Van de kristalheldere wateren tot de dramatische kliffen, Malta biedt een scala aan prachtige landschappen om te ontdekken. In deze blog nemen we je mee op een reis door de verborgen pareltjes van de natuur op Malta.

Verken de kristalheldere wateren

Malta biedt een aantal van de meest heldere wateren van Europa. De zee rondom Malta is kristalhelder en biedt een spectaculair uitzicht op het onderwaterleven. Er zijn veel plekken waar je kunt snorkelen en duiken, maar een van de beste plekken om te verkennen is de Blue Lagoon. Deze lagune is gelegen tussen de eilanden Comino en Malta en biedt turquoise wateren die perfect zijn om te zwemmen en te snorkelen. Het is een populaire plek, dus het kan druk zijn, maar het uitzicht is de moeite waard.

Ga wandelen langs de kliffen

De kliffen van Malta zijn een prachtig gezicht om te zien en bieden een indrukwekkend uitzicht op de Middellandse Zee. Een van de beste plekken om te wandelen is de Dingli Cliffs. Deze kliffen zijn de hoogste op het eiland en bieden een spectaculair uitzicht op de zee en het omliggende landschap. Het is ook een geweldige plek om vogels te spotten, dus neem je verrekijker mee. Voor degenen die op zoek zijn naar een uitdagender wandeling, is er ook de Victoria Lines Trail, die de noord- en zuidkust van het eiland verbindt en ongeveer 10 km lang is.

Bezoek de unieke natuurlijke poelen

Malta heeft een aantal unieke natuurlijke poelen die perfect zijn om in te zwemmen. Een van de meest populaire is de St. Peter's Pool, gelegen op het zuidelijke deel van het eiland. Deze natuurlijke poel heeft kristalhelder water en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Het is een geweldige plek om te zwemmen, zonnen en te picknicken. Het is ook een populaire plek voor lokale duikers om te oefenen. Een andere populaire natuurlijke poel is de Fomm ir-Riħ, gelegen op het westelijke deel van het eiland. Deze poel is omgeven door kliffen en biedt een spectaculair uitzicht op de zee en de omliggende kustlijn.

Ontdek de verborgen baaien

Malta heeft veel verborgen baaien die perfect zijn om te verkennen. Een van de beste manieren om deze baaien te bereiken is per boot. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar die je naar afgelegen baaien brengen en je de kans geven om te zwemmen, snorkelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Een van de meest populaire baaien om te bezoeken is de Paradise Bay, gelegen op het noordelijke deel van het eiland. Deze baai heeft turquoise wateren en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende kliffen.

Bezoek de botanische tuinen

Malta heeft ook een aantal botanische tuinen die perfect zijn voor een ontspannen wandeling. Een van de beste tuinen om te bezoeken is de San Anton Gardens, gelegen in de stad Attard. Deze tuin is aangelegd in de 17e eeuw en biedt een prachtige collectie van planten en bloemen uit de hele wereld. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Malta.

Conclusie

Malta heeft veel te bieden op het gebied van natuurlijke schoonheid. Van de kristalheldere wateren tot de dramatische kliffen en verborgen baaien, er is genoeg te ontdekken. Of je nu houdt van zwemmen, wandelen of gewoon ontspannen in een botanische tuin, Malta heeft voor elk wat wils. Vergeet niet je camera mee te nemen, want je zult zeker veel prachtige foto's maken tijdens je reis naar Malta.