Ontdek de verbazingwekkende historische tempels van Malta: Een reis door de eeuwenoude geschiedenis

31 maart 2024
Ontdek de verbazingwekkende historische tempels van Malta: Een reis door de eeuwenoude geschiedenis

Stel je voor... Je loopt door de gangen van een eeuwenoude tempel, omringd door mysterie en geschiedenis. De geur van oude stenen vult de lucht terwijl je je verbaast over de architectonische wonderen die voor je ogen liggen. Welkom in Malta, een eiland in de Middellandse Zee dat bekend staat om zijn fascinerende historische tempels. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de tijd en ontdekken we enkele van de meest indrukwekkende tempels van Malta.

De tempels van Ggantija: Een eerbetoon aan de oude beschaving

We beginnen onze reis in Xaghra, waar de tempels van Ggantija trots staan en vakantiegangers van over de hele wereld aantrekken. Deze tempels dateren uit het Neolithicum, wat betekent dat ze meer dan 5000 jaar oud zijn en ouder zijn dan de Egyptische piramides! Het is een van de oudste vrijstaande structuren ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De tempels van Ggantija hebben een ongelooflijke architectuur en zijn gebouwd met enorme kalkstenen blokken die perfect op elkaar passen. Het meest opvallende kenmerk van deze tempels zijn de gigantische stenen pilaren, die tot de verbeelding spreken vanwege hun omvang en het mysterie eromheen. Het is een plek die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Malta.

De tempels van Hagar Qim en Mnajdra: Een reis naar het verleden

Onze volgende stop brengt ons naar de tempels van Hagar Qim en Mnajdra, gelegen aan de zuidkust van Malta. Deze tempels zijn ook opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn een van de best bewaarde prehistorische tempelcomplexen ter wereld.

Bij aankomst zul je versteld staan van de prachtige ligging van deze tempels, hoog op een klif met uitzicht op de Middellandse Zee. De tempels van Hagar Qim en Mnajdra zijn gebouwd met dezelfde techniek als de tempels van Ggantija, met grote kalkstenen blokken die perfect zijn uitgelijnd. Het is een plek vol mysterie en intrige, waar je kunt dwalen door de oude gangen en je kunt voorstellen hoe het leven er duizenden jaren geleden uitzag.

De tempel van Tarxien: Een schat aan historische artefacten

Onze laatste stop op deze reis door de historische tempels van Malta brengt ons naar de tempel van Tarxien, gelegen in het zuidoosten van het eiland. Deze tempel is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Malta en biedt een schat aan historische artefacten.

De tempel van Tarxien is opmerkelijk vanwege de vele versieringen en reliƫfs die op de stenen zijn uitgesneden. Deze versieringen vertellen verhalen uit het verleden en geven inzicht in de oude cultuur en religie van Malta. Het is een plek waar je de geschiedenis kunt voelen en ervaren.

Tips voor het verkennen van de historische tempels van Malta

Nu je een idee hebt van de verbazingwekkende tempels die Malta te bieden heeft, zijn hier enkele tips om het meeste uit je bezoek te halen:

  1. Plan je bezoek in de vroege ochtend of late namiddag om drukte te vermijden en de tempels in alle rust te verkennen.
  2. Draag comfortabele schoenen, want je zult veel wandelen en klimmen tijdens je bezoek.
  3. Neem een gids mee om meer te weten te komen over de geschiedenis en betekenis van de tempels.
  4. Vergeet je camera niet, want je zult veel prachtige foto's willen maken van deze historische plekken.

De historische tempels van Malta zijn een absolute must-see voor geschiedenisliefhebbers en reizigers die op zoek zijn naar een unieke en betoverende ervaring. Van de oude tempels van Ggantija tot de prachtige versieringen van de tempel van Tarxien, elke tempel vertelt zijn eigen verhaal en biedt een glimp van de rijke geschiedenis van Malta. Dus, plan je reis naar Malta en stap terug in de tijd terwijl je deze indrukwekkende tempels verkent.