Ontdek de verbazingwekkende geschiedenis van Malta in het Nationaal Museum van Archeologie

22 mei 2024
Ontdek de verbazingwekkende geschiedenis van Malta in het Nationaal Museum van Archeologie

Het Nationaal Museum van Archeologie in Valletta, de hoofdstad van Malta, is een ware schatkamer van de rijke geschiedenis van dit prachtige eiland in de Middellandse Zee. Dit museum is een must-visit voor reizigers die geïnteresseerd zijn in archeologie, geschiedenis en cultuur.

Een korte geschiedenis van het museum

Het Nationaal Museum van Archeologie werd opgericht in 1958 en is gehuisvest in een prachtig 16e-eeuws gebouw in het hart van Valletta. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie archeologische vondsten die teruggaan tot de prehistorie, waaronder de beroemde Neolithische tempels van Malta.

Wat te zien en te doen

Bij een bezoek aan het Nationaal Museum van Archeologie kunnen bezoekers enkele van de meest opmerkelijke archeologische vondsten van Malta bewonderen, waaronder beeldhouwwerken, aardewerk, sieraden en gereedschappen uit verschillende historische periodes. Een van de hoogtepunten van het museum is de collectie prehistorische beeldhouwwerken, waaronder de beroemde "Slapende Dame".

Educatieve programma's en rondleidingen

Het museum biedt ook educatieve programma's en rondleidingen aan die bezoekers de kans geven om meer te leren over de archeologie van Malta en de mensen die hier door de eeuwen heen hebben gewoond. Er zijn ook speciale tentoonstellingen en evenementen die regelmatig worden georganiseerd, dus het is de moeite waard om de website van het museum te raadplegen voor actuele informatie.

Praktische informatie

Het Nationaal Museum van Archeologie is geopend van dinsdag tot en met zondag en de toegangsprijs is zeer redelijk. Het museum is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of te voet vanuit het centrum van Valletta. Vergeet niet comfortabele schoenen te dragen, want er is zoveel te zien en te ontdekken in dit fascinerende museum.

  1. Vogel
  2. McHale
  3. Parochie

Het Nationaal Museum van Archeologie is een van de meest fascinerende en belangrijke musea van Malta en biedt bezoekers een unieke kans om de rijke geschiedenis van het eiland te ontdekken. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een archeologiefanaat of gewoon geïnteresseerd bent in de cultuur van Malta, dit museum mag je niet missen tijdens je verblijf op dit prachtige eiland.