Ontdek de smaken van Italië in de beste Italiaanse restaurants van Malta

31 januari 2024
Ontdek de smaken van Italië in de beste Italiaanse restaurants van Malta

Malta, het pittoreske eiland in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige stranden en adembenemende landschappen. Maar wist je dat Malta ook een paradijs is voor liefhebbers van de Italiaanse keuken? In dit artikel nemen we je mee op een culinaire reis naar de beste Italiaanse restaurants van Malta. Bereid je voor op een smaakvol avontuur!

1. La Maltija

Gelegen in de charmante hoofdstad Valletta, is La Maltija een must-visit voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Dit gezellige restaurant biedt een uitgebreid menu met klassieke Italiaanse gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten. Van heerlijke pasta's en risotto tot smaakvolle pizza's, La Maltija weet elke Italiaanse smaakpapil te verrassen. Vergeet niet om hun zelfgemaakte tiramisu te proeven - een ware traktatie voor de zoetekauw!

2. Vecchia Napoli

Gelegen in het schilderachtige dorpje Mdina, ook wel bekend als de 'stille stad', is Vecchia Napoli een verborgen juweeltje voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Dit gezellige restaurant biedt een authentieke sfeer en serveert gerechten die rechtstreeks uit de straten van Napels lijken te komen. Probeer zeker hun heerlijke verse pizza's, met dunne, knapperige korst en een keur aan smakelijke toppings. Vecchia Napoli staat garant voor een onvergetelijke Italiaanse eetervaring.

3. Da Pippo Trattoria

Gelegen in het bruisende St. Julian's, is Da Pippo Trattoria een favoriet onder de lokale bevolking en toeristen. Dit gezellige familierestaurant serveert een scala aan traditionele Italiaanse gerechten, bereid met liefde en vakmanschap. Van heerlijke antipasti en verse zeevruchten tot huisgemaakte pasta's en vleesgerechten, Da Pippo Trattoria biedt een breed scala aan smaken om van te genieten. Vergeet niet om hun zelfgemaakte limoncello te proeven - een verfrissende afsluiting van je Italiaanse maaltijd.

4. Il Pirata

Gelegen aan de pittoreske kust van Marsaxlokk, biedt Il Pirata een unieke eetervaring met uitzicht op de prachtige Middellandse Zee. Dit restaurant staat bekend om zijn verse visgerechten en mediterrane smaken, maar heeft ook een uitgebreid menu met heerlijke Italiaanse gerechten. Probeer zeker hun huisgemaakte pasta met zeevruchten of de klassieke ossobuco - een stoofpot van kalfsschenkel geserveerd met risotto. Geniet van je maaltijd terwijl je de kleurrijke vissersboten bewondert die in de haven dobberen.

5. Trattoria Romana

Gelegen in het hart van Sliema, biedt Trattoria Romana een authentieke Italiaanse eetervaring in een gezellige en gastvrije sfeer. Dit restaurant staat bekend om zijn heerlijke gerechten, bereid volgens traditionele recepten uit Rome. Van smaakvolle pasta's en risotto tot hartige vleesgerechten en verse salades, Trattoria Romana heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om hun huisgemaakte gnocchi te proeven - een ware smaakexplosie!

Of je nu een liefhebber bent van pasta, pizza of heerlijke Italiaanse desserts, Malta heeft voor elk wat wils als het gaat om Italiaanse restaurants. Dompel jezelf onder in de culinaire wereld van Italië terwijl je geniet van de prachtige omgeving van het eiland. Laat je smaakpapillen verwennen en ontdek de heerlijke smaken van de beste Italiaanse restaurants van Malta. Buon appetito!