Ontdek de rijke kunst en cultuur van Malta: bezoek deze musea en galerieën voor een unieke ervaring

20 november 2023
Ontdek de rijke kunst en cultuur van Malta: bezoek deze musea en galerieën voor een unieke ervaring

Malta is niet alleen een populaire toeristische bestemming vanwege de zon, zee en stranden. Het eiland heeft ook een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed dat teruggaat tot duizenden jaren geleden. Malta heeft tal van musea en galerieën die een bezoek waard zijn voor degenen die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur. In deze blogpost zullen we enkele van de beste musea en galerieën in Malta bespreken die je niet mag missen tijdens je reis naar het eiland.

Nationaal Museum voor Schone Kunsten

Het Nationaal Museum voor Schone Kunsten is gevestigd in het voormalige paleis van de Grootmeesters in Valletta, de hoofdstad van Malta. Het museum herbergt een uitgebreide collectie van kunstwerken die dateren uit de middeleeuwen tot aan de hedendaagse tijd. De collectie omvat onder andere religieuze kunst, portretten, landschappen en sculpturen.

Een van de hoogtepunten van het museum is de collectie van schilderijen van de beroemde Maltese schilder Antoine de Favray. Zijn werken tonen het dagelijkse leven op Malta in de 18e eeuw en zijn zeer gedetailleerd en realistisch. Het museum organiseert ook tijdelijke tentoonstellingen van lokale en internationale kunstenaars.

MUŻA - Museum of Art

Het MUŻA is het nieuwste museum in Malta en is gevestigd in Auberge d'Italie in Valletta. Het museum is gewijd aan de kunst en cultuur van Malta en heeft een uitgebreide collectie van schilderijen, beeldhouwwerken, archeologische vondsten en historische objecten.

Een van de hoogtepunten van het museum is de collectie van 17e-eeuwse schilderijen van de beroemde Maltese schilder Mattia Preti. Zijn werken zijn zeer gedetailleerd en tonen historische gebeurtenissen, mythologische figuren en religieuze onderwerpen. Het museum heeft ook een interactieve tentoonstelling over de geschiedenis en cultuur van Malta.

St. John's Co-Cathedral

St. John's Co-Cathedral is een van de meest indrukwekkende kerken in Malta en heeft een rijke geschiedenis. De kerk werd gebouwd in de 16e eeuw en heeft een prachtige barokke interieur. De muren en plafonds zijn versierd met schilderijen van beroemde kunstenaars zoals Caravaggio.

Een van de hoogtepunten van de kerk is het schilderij "De onthoofding van Johannes de Doper" van Caravaggio. Het schilderij is zeer realistisch en toont het moment van de onthoofding van Johannes de Doper. Het is een van de belangrijkste kunstwerken in Malta en trekt veel bezoekers.

Cathedral Museum

Het Cathedral Museum is gelegen in Mdina, de voormalige hoofdstad van Malta. Het museum is gevestigd in een prachtig gebouw naast de kathedraal en heeft een uitgebreide collectie religieuze kunst en artefacten.

Een van de hoogtepunten van het museum is de collectie van zilveren voorwerpen die werden gebruikt in de kathedraal tijdens religieuze ceremonies. De voorwerpen zijn zeer gedetailleerd en tonen het vakmanschap van de zilversmeden uit de 17e en 18e eeuw. Het museum heeft ook een collectie van schilderijen van beroemde kunstenaars zoals Mattia Preti en Antoine de Favray.

Palazzo Falson Historic House Museum

Het Palazzo Falson Historic House Museum is gelegen in Mdina en is een van de meest interessante musea in Malta. Het museum is gevestigd in een prachtig gebouw dat dateert uit de middeleeuwen en heeft een uitgebreide collectie van antieke objecten en kunstwerken.

Een van de hoogtepunten van het museum is de collectie van keramiek en porselein uit China, Europa en het Midden-Oosten. De voorwerpen zijn zeer gedetailleerd en tonen de handelsroutes tussen deze landen in de middeleeuwen. Het museum heeft ook een collectie van schilderijen en beeldhouwwerken van lokale en internationale kunstenaars.

Kunstgalerieën

Naast de musea heeft Malta ook een aantal kunstgalerieën die een bezoek waard zijn. De meeste galerieën zijn gevestigd in Valletta en tonen werken van lokale en internationale kunstenaars.

Een van de meest bekende galerieën is de St James Cavalier Centre for Creativity, dat is gevestigd in een prachtig gerestaureerd fort in Valletta. De galerie toont werken van lokale en internationale kunstenaars en organiseert regelmatig tentoonstellingen en evenementen.

Een andere galerie die een bezoek waard is, is de Malta Contemporary Art Gallery, die is gevestigd in een historisch gebouw in Valletta. De galerie toont werken van hedendaagse kunstenaars uit Malta en het buitenland en organiseert regelmatig evenementen en tentoonstellingen.

Malta heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Het eiland heeft tal van musea en galerieën die een bezoek waard zijn voor degenen die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur. Het Nationaal Museum voor Schone Kunsten, MUŻA, St. John's Co-Cathedral, Cathedral Museum en Palazzo Falson Historic House Museum zijn enkele van de beste musea in Malta. Daarnaast zijn er tal van kunstgalerieën die een bezoek waard zijn, zoals de St James Cavalier Centre for Creativity en de Malta Contemporary Art Gallery. Een bezoek aan deze musea en galerieën zal je een unieke ervaring geven en je helpen de kunst en cultuur van Malta beter te begrijpen.