Ontdek de prachtige St. John's Co-Cathedral in Valletta, Malta

26 oktober 2023
Ontdek de prachtige St. John's Co-Cathedral in Valletta, Malta

Als je Malta bezoekt, is een bezoek aan St. John's Co-Cathedral in Valletta een must. Deze prachtige kathedraal is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland en is een indrukwekkend voorbeeld van de barokke architectuur. Bovendien heeft de kathedraal een rijke geschiedenis en zijn er tal van interessante verhalen te ontdekken. In deze blogpost ontdek je alles wat je moet weten over St. John's Co-Cathedral.

Geschiedenis van St. John's Co-Cathedral

St. John's Co-Cathedral werd gebouwd tussen 1573 en 1577 als de zetel van de Maltese Orde van de Hospitaalridders van Sint Jan. De kathedraal werd ontworpen door de Maltese architect Girolamo Cassar en bevatte oorspronkelijk een eenvoudige gevel. In de loop der jaren werden er echter verschillende verbouwingen en uitbreidingen uitgevoerd, waardoor de kathedraal zijn huidige indrukwekkende uiterlijk kreeg.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kathedraal zwaar beschadigd door bombardementen, maar na een zorgvuldige restauratie in de jaren '50 en '60 werd het gebouw hersteld in zijn oorspronkelijke glorie.

Wat maakt St. John's Co-Cathedral zo bijzonder?

St. John's Co-Cathedral is niet alleen een indrukwekkend voorbeeld van barokke architectuur, het interieur is ook adembenemend mooi. De kathedraal heeft een rijk versierd plafond en wanden bedekt met goud en marmer. Het hoogtepunt van het interieur is echter het altaarstuk, dat werd geschilderd door de beroemde Italiaanse kunstenaar Caravaggio. Het schilderij, getiteld "De onthoofding van Johannes de Doper", is een van de belangrijkste werken van Caravaggio en is een meesterwerk van de barokke kunst.

Naast het altaarstuk zijn er tal van andere kunstwerken te bewonderen in de kathedraal, waaronder schilderijen, beelden en fresco's. Elk van de acht kapellen in de kathedraal heeft zijn eigen unieke stijl en decoratie, waardoor het verkennen van de kathedraal een fascinerende ervaring is.

Praktische informatie voor een bezoek aan St. John's Co-Cathedral

Als je St. John's Co-Cathedral wilt bezoeken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je weten dat de kathedraal een dresscode heeft. Dit betekent dat je geen korte broeken, mouwloze shirts of onthullende kleding mag dragen. Zorg er dus voor dat je gepaste kleding draagt als je de kathedraal bezoekt.

Daarnaast moet je weten dat er een toegangsprijs is voor de kathedraal. De prijs is inclusief een audiogids die beschikbaar is in verschillende talen, waaronder Engels, Spaans, Frans, Duits en Italiaans. Het is zeker de moeite waard om de audiogids te gebruiken, omdat het je een dieper inzicht geeft in de geschiedenis en de kunstwerken van de kathedraal.

Tot slot moet je er rekening mee houden dat de kathedraal soms gesloten kan zijn voor speciale evenementen of diensten. Het is daarom aan te raden om de openingstijden te controleren voordat je de kathedraal bezoekt.

St. John's Co-Cathedral is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Malta en is een must-see voor iedereen die het eiland bezoekt. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en adembenemende kunstwerken is de kathedraal een fascinerende plek om te ontdekken. Zorg ervoor dat je gepaste kleding draagt en gebruik de audiogids om het meeste uit je bezoek te halen. Je zult versteld staan van de schoonheid en de grandeur van deze prachtige kathedraal.