Ontdek de pracht van Upper Barrakka Gardens in Valletta, Malta

10 mei 2024
Ontdek de pracht van Upper Barrakka Gardens in Valletta, Malta

Upper Barrakka Gardens is een van de meest betoverende plekken in Valletta, de hoofdstad van Malta. Gelegen op een hoge klif bieden deze prachtige tuinen een adembenemend uitzicht over de Grand Harbour en de Three Cities. Of je nu een natuurliefhebber bent, geïnteresseerd bent in geschiedenis of gewoon op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen, Upper Barrakka Gardens heeft voor ieder wat wils.

Geschiedenis en architectuur

De tuinen dateren uit de 16e eeuw, toen de ridders van de Johannieterorde ze aanlegden als ontspanningsplek. Later werden ze opengesteld voor het publiek en sindsdien zijn ze een populaire bestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners. De tuinen zijn prachtig aangelegd met weelderige planten, indrukwekkende standbeelden en sierlijke fonteinen.

Een van de meest opvallende kenmerken van Upper Barrakka Gardens is de monumentale neoklassieke belvedère, die in de 19e eeuw werd gebouwd. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over de haven en kun je genieten van spectaculaire zonsondergangen.

Wat te doen

Wandel door de schilderachtige paden van de tuinen en geniet van de rust en sereniteit die hier heerst. Neem de tijd om te ontspannen op een van de bankjes en luister naar het gezang van de vogels. Vergeet niet je camera mee te nemen, want je zult hier talloze fotomomenten tegenkomen.

Breng ook een bezoek aan de Saluting Battery, een historisch kanon dat dagelijks om 12.00 uur wordt afgevuurd als eerbetoon aan de rijke militaire geschiedenis van Malta. Het geluid van het kanonschot echoot door de stad en is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Praktische informatie

Upper Barrakka Gardens is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang en de toegang is gratis. Het is gemakkelijk bereikbaar te voet vanuit het centrum van Valletta en er zijn ook verschillende bushaltes in de buurt.

Kortom, een bezoek aan Upper Barrakka Gardens is een must tijdens je verblijf in Malta. Of je nu wilt genieten van het prachtige uitzicht, de rijke geschiedenis wilt ontdekken of gewoon wilt ontspannen in een idyllische omgeving, deze tuinen zullen je zeker betoveren. Vergeet niet je camera mee te nemen en geniet van een onvergetelijke ervaring in het hart van Valletta.