Ontdek de Onderwaterwereld: De Beste Plekken om te Duiken op Gozo

23 oktober 2023
Ontdek de Onderwaterwereld: De Beste Plekken om te Duiken op Gozo

Gozo, het kleine eiland in de Middellandse Zee, is niet alleen bekend om zijn prachtige landschappen, schilderachtige dorpjes en rijke geschiedenis, maar ook om zijn adembenemende onderwaterwereld. Met helder water, indrukwekkende grotten en een gevarieerde mariene fauna, is Gozo een duikparadijs voor zowel beginners als ervaren duikers. In deze blogpost zullen we de beste plekken bespreken om te duiken op Gozo.

1. Blue Hole

Gelegen aan de westkust van Gozo, is Blue Hole een van de meest populaire duikplekken op het eiland. Deze duikplek biedt een spectaculair uitzicht op de zeebodem die begint op 6 meter diepte en afloopt tot 25 meter. Blue Hole is beroemd om zijn 'arch', een natuurlijke boog die op 7 meter diepte begint en doorloopt tot de open zee. De arch is bedekt met kleurrijke koralen en sponzen, waardoor het een perfecte plek is om te fotograferen. Ook ziet u hier barracuda's, octopussen, murenen en vele andere soorten vissen.

2. Inland Sea

Inland Sea is een andere populaire duikplek gelegen in het westen van Gozo, naast Dwejra Bay. Het is een lagune die verbonden is met de zee via een natuurlijke tunnel van 80 meter lang en 15 meter diep. De tunnel, ook wel de 'Blue Cave' genoemd, is een ervaring op zich en biedt een adembenemend uitzicht op de zeebodem, waar u veel soorten vissen en koralen kunt zien. Inland Sea zelf is een ideale plek voor beginners dankzij de kalme wateren en de overvloed aan onderwaterleven.

3. Reqqa Point

Reqqa Point is een duikplek gelegen in het noorden van Gozo, bekend om zijn indrukwekkende zeegezichten en overvloed aan mariene fauna. Het is een diepe duikplek, waarvan de zeebodem begint op 18 meter en afloopt tot 50 meter. De duikplek wordt gekenmerkt door zijn steile wanden, grotten en overhangende rotsen, die bedekt zijn met koralen en sponzen. Hier kunt u onder andere barracuda's, tandbaarzen, octopussen, murenen en schildpadden zien.

4. Xlendi Reef

Xlendi Reef is een duikplek gelegen aan de zuidwestkust van Gozo, vlakbij de populaire badplaats Xlendi. Het is een ondiepe duikplek met een maximale diepte van 15 meter, waardoor het een ideale plek is voor beginners en snorkelaars. Het rif is bedekt met kleurrijke koralen en sponzen en biedt onderdak aan diverse soorten vissen, waaronder de zeldzame trompetvis en de octopus. Xlendi Reef is ook een ideale plek voor nachtduiken, waarbij u kunt genieten van het nachtleven van de onderwaterwereld.

5. Fessej Rock

Fessej Rock is een duikplek gelegen in het noordwesten van Gozo, bekend om zijn kristalheldere water en overvloed aan onderwaterleven. Het is een diepe duikplek, waarvan de zeebodem begint op 18 meter en afloopt tot 50 meter. De duikplek wordt gekenmerkt door zijn indrukwekkende rotsformaties, grotten en tunnels, die bedekt zijn met koralen en sponzen. Hier kunt u onder andere barracuda's, tandbaarzen, octopussen, murenen, schildpadden en zelfs haaien zien.

Gozo is een duikparadijs met een overvloed aan duikplekken die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. Of u nu op zoek bent naar kleurrijke koralen en sponzen, spectaculaire grotten en tunnels of indrukwekkende zeegezichten, Gozo heeft voor elk wat wils. Blue Hole, Inland Sea, Reqqa Point, Xlendi Reef en Fessej Rock zijn slechts enkele van de vele duikplekken die u kunt verkennen. Dus pak uw duikuitrusting en ontdek de onderwaterwereld van Gozo!