Ontdek de Hemelse Smaken van Malta: De Beste Bakkerijen die je niet mag missen!

22 juni 2024
Ontdek de Hemelse Smaken van Malta: De Beste Bakkerijen die je niet mag missen!

Malta staat niet alleen bekend om zijn prachtige stranden en rijke geschiedenis, maar ook om zijn heerlijke bakkerijen. Of je nu op zoek bent naar traditionele Maltese zoetigheden of internationale lekkernijen, het eiland heeft voor elk wat wils. In deze blogpost nemen we je mee op een culinaire reis langs de beste bakkerijen van Malta die je niet mag missen!

1. Ta' Poppins Bakery

Gelegen in het schilderachtige dorpje Rabat, is Ta' Poppins Bakery een verborgen juweeltje dat bekend staat om zijn heerlijke Maltese ftira-brood. Dit traditionele brood wordt vers gebakken in een houtgestookte oven en is perfect om te dippen in olijfolie of te beleggen met lokale kazen en vleeswaren.

2. Busy Bee Bakery

Voor de zoetekauwen onder ons is Busy Bee Bakery in Gzira een waar paradijs. Van flinterdunne pastizzi gevuld met ricotta tot decadente chocoladetaarten, deze bakkerij biedt een breed scala aan zoete lekkernijen die je smaakpapillen zeker zullen verwennen.

3. Crystal Palace Pastizzeria

Een bezoek aan Malta is niet compleet zonder te genieten van de beroemde pastizzi, en bij Crystal Palace Pastizzeria in Rabat vind je enkele van de beste van het eiland. Deze hartige bladerdeegpasteitjes gevuld met erwtenpuree of ricotta zijn de perfecte snack voor onderweg.

4. The Grassy Hopper

Voor de gezondheidsbewuste reizigers is The Grassy Hopper in Valletta de place to be. Deze trendy bakkerij biedt een scala aan veganistische en glutenvrije opties, van rauwe energierepen tot smeuïge bananenbroodjes. Proef hier de verrukkelijke lekkernijen zonder schuldgevoel!

5. Le Grenier à Pain

Last but not least, mag een bezoek aan Le Grenier à Pain in St. Julian's niet ontbreken tijdens je verblijf op Malta. Deze Franse bakkerij staat bekend om zijn knapperige baguettes, boterachtige croissants en decadente eclairs. Verwen jezelf met een stukje Frankrijk in het hart van de Middellandse Zee.

Of je nu een liefhebber bent van hartige of zoete lekkernijen, de bakkerijen van Malta hebben voor ieder wat wils. Laat je smaakpapillen verwennen en ontdek de heerlijke culinaire tradities van het eiland tijdens je volgende reis naar Malta!