Ontdek de geschiedenis van St. Thomas Tower in Malta

3 juni 2024
Ontdek de geschiedenis van St. Thomas Tower in Malta

St. Thomas Tower, gelegen aan de kust van Marsaskala in Malta, is een historisch fort dat dateert uit de 16e eeuw. Met zijn imposante uitstraling en rijke geschiedenis trekt dit monument jaarlijks vele bezoekers. In deze blogpost nemen we je mee op een reis door de fascinerende geschiedenis van St. Thomas Tower en delen we interessante feiten en verhalen over dit iconische bouwwerk.

De oorsprong van St. Thomas Tower

St. Thomas Tower werd gebouwd door de Orde van Sint-Jan, een ridderorde die Malta regeerde van 1530 tot 1798. Het fort diende als verdedigingswerk tegen aanvallen vanuit zee en speelde een cruciale rol in de verdediging van het eiland. De bouw van het fort begon in 1614 en werd voltooid in 1636. Het ontwerp van het fort is typisch voor de militaire architectuur uit die tijd, met dikke muren, bastions en kanonnen die gericht waren op de zee.

De rol van St. Thomas Tower in de geschiedenis van Malta

Gedurende de eeuwen heeft St. Thomas Tower verschillende functies gehad, variërend van militaire basis tot gevangenis. Tijdens de Ottomaans-Vallettaanse oorlog in 1565 speelde het fort een belangrijke rol in de verdediging van Malta tegen de Ottomaanse troepen. In latere jaren werd het fort gebruikt als gevangenis voor politieke gevangenen en als uitkijkpost tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Interessante feiten over St. Thomas Tower

Bezoek St. Thomas Tower en ontdek het zelf!

Vandaag de dag is St. Thomas Tower open voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in de rijke geschiedenis van Malta. Je kunt het fort verkennen en genieten van een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Vergeet niet je camera mee te nemen, want het fort biedt talloze fotomomenten. Mis deze unieke kans niet om een van Malta's meest iconische monumenten te ontdekken!

Plan je reis naar Malta en breng een bezoek aan St. Thomas Tower voor een onvergetelijke ervaring vol geschiedenis en prachtige uitzichten. Laat je betoveren door de charme van dit historische fort en maak kennis met het verleden van Malta op een unieke en boeiende manier. Veel plezier!