Ontdek de geheime plekken van Malta

12 november 2023
Ontdek de geheime plekken van Malta

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming die zowel geschiedenis, cultuur als prachtige landschappen biedt, dan is Malta de plek om naartoe te gaan. Malta is een klein eiland in de Middellandse Zee en is rijk aan geschiedenis, architectuur en natuurlijke schoonheid. Naast de bekende toeristische plekken heeft Malta ook enkele geheime plekken die je moet bezoeken om het eiland echt te leren kennen. In deze blogpost zullen we enkele van deze geheime plekken delen.

De verborgen stranden van Malta

Malta staat bekend om zijn prachtige stranden, maar de meeste daarvan zijn erg druk bezocht. Als je op zoek bent naar een meer afgelegen strandervaring, zijn er enkele verborgen stranden op het eiland te vinden.

Een van deze stranden is Ghar Lapsi, gelegen in het zuidwesten van Malta. Dit strand is omgeven door kliffen en is alleen bereikbaar via een smalle weg en een trap naar beneden. Het water is hier kristalhelder en perfect om te snorkelen.

Een ander strand dat de moeite waard is om te bezoeken is Fomm ir-Rih, gelegen in het noordwesten van Malta. Dit strand is alleen te voet bereikbaar via een wandeling van ongeveer 20 minuten over een rotsachtig pad. Het is een rustig en afgelegen strand en biedt een prachtig uitzicht op de kliffen.

De vergeten stad Mdina

Mdina, ook wel bekend als de 'stille stad', is een prachtige vestingstad in het midden van Malta. De stad is meer dan 4000 jaar oud en was vroeger de hoofdstad van Malta. Het is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur en is een populaire toeristische attractie. Maar er is een geheime kant van Mdina die slechts weinig mensen kennen.

Buiten de stadsmuren van Mdina, aan de rand van de stad, ligt een klein park genaamd Il-Foss tal-Imdina. Dit park biedt een prachtig uitzicht op de stadsmuren en het omliggende landschap. Het is een rustige plek en biedt een welkome onderbreking van de drukte van de stad.

De verborgen vallei van Wied il-Ghasri

Malta staat bekend om zijn ruige kustlijn en spectaculaire kliffen. Maar tussen de kliffen zijn er enkele verborgen valleien te vinden die een prachtig uitzicht bieden. Een van deze valleien is Wied il-Ghasri, gelegen in het noordwesten van Malta.

Wied il-Ghasri is een smalle vallei die uitmondt in de zee. Het is omgeven door kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Er is een kleine trap die naar beneden leidt naar het strand, waar je kunt zwemmen en snorkelen.

De verborgen grotten van Malta

Malta staat bekend om zijn grotten en grottenstelsels, maar er zijn enkele verborgen grotten op het eiland die minder bekend zijn. Een van deze grotten is de Blue Grotto, gelegen in het zuiden van Malta. Dit is een populaire toeristische attractie, maar er zijn andere grotten die minder bekend zijn en net zo indrukwekkend.

Een van deze grotten is de Ghar Dalam-grot, gelegen in het zuiden van Malta. Deze grot is meer dan 500.000 jaar oud en werd gebruikt als schuilplaats door de vroege bewoners van Malta. Het is een fascinerende plek en biedt een kijkje in het verleden van Malta.

Een andere verborgen grot is de Ghar Hasan-grot, gelegen in het noorden van Malta. Deze grot is alleen te bereiken via een boottocht en biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn van Malta.

De verlaten stad van Hal Millieri

Hal Millieri is een verlaten stad in het noorden van Malta. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en was ooit een bloeiende stad. Maar na een aardbeving in de 17e eeuw werd de stad verlaten en is sindsdien een spookstad.

Tegenwoordig is de stad een populaire plek voor avonturiers en fotografen. Het is een fascinerende plek om te verkennen en biedt een kijkje in het verleden van Malta.

Conclusie

Malta is een prachtig eiland met veel geheime plekken die wachten om ontdekt te worden. Of je nu op zoek bent naar afgelegen stranden, verborgen grotten of verlaten steden, Malta heeft voor elk wat wils. Dus als je Malta bezoekt, vergeet dan niet deze geheime plekken te bezoeken en ontdek het eiland op een unieke manier.