Ontdek de beste tijd om het prachtige Malta te bezoeken

23 september 2023
Ontdek de beste tijd om het prachtige Malta te bezoeken

Malta is een prachtige eilandengroep in de Middellandse Zee en is een populaire bestemming voor reizigers van over de hele wereld. Dit kleine land biedt een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en adembenemende landschappen. Wanneer is echter de beste tijd om Malta te bezoeken? In deze blogpost gaan we dieper in op de verschillende seizoenen en wat ze te bieden hebben, zodat je de beste tijd kunt kiezen om Malta te bezoeken.

Lente (maart - mei)

De lente is een geweldige tijd om Malta te bezoeken. De temperatuur begint op te warmen na de koude wintermaanden en de natuur begint weer tot leven te komen. De gemiddelde temperatuur in maart is ongeveer 16 graden Celsius en stijgt tot 22 graden Celsius in mei. Het is ook een goed seizoen voor bloemenliefhebbers, want de bloemen beginnen te bloeien en de velden zijn bedekt met kleurrijke bloemen.

In de lente kun je ook genieten van verschillende festivals, zoals het Internationale Fireworks Festival, het Lentefestival en het Muziekfestival van Valletta. Bovendien zijn de toeristische attracties minder druk dan in de zomer, dus je kunt meer ontspannen en genieten van alles wat Malta te bieden heeft.

Zomer (juni - augustus)

De zomer is het hoogseizoen voor Malta en het is de drukste tijd van het jaar voor toeristen. De temperaturen stijgen tot boven de 30 graden Celsius en de zon schijnt bijna elke dag. Dit is de perfecte tijd om te genieten van de stranden en te zwemmen in de kristalheldere wateren van de Middellandse Zee.

Er zijn veel verschillende festivals en evenementen in de zomer, zoals het Malta Jazz Festival en het Isle of MTV-evenement. De straten zijn vol met mensen en er is altijd wel iets te doen. Het enige nadeel van het bezoeken van Malta in de zomer is dat het erg druk kan zijn en de prijzen hoger zijn dan in het laagseizoen.

Herfst (september - november)

De herfst is een geweldige tijd om Malta te bezoeken als je wilt genieten van de zon en de warme temperaturen, maar niet wilt worden overspoeld door toeristen. De gemiddelde temperatuur in september is ongeveer 28 graden Celsius en daalt tot 20 graden Celsius in november.

Er zijn verschillende festivals in de herfst, zoals het Malta International Airshow en het Malta International Food Festival. Het is ook een geweldige tijd om te wandelen en te fietsen op het eiland, omdat de temperaturen nog steeds aangenaam zijn en er minder toeristen zijn.

Winter (december - februari)

De winter is de minst populaire tijd om Malta te bezoeken, maar het heeft nog steeds veel te bieden. De gemiddelde temperatuur in december is ongeveer 16 graden Celsius en daalt tot 12 graden Celsius in februari. Het kan soms regenachtig zijn, maar het blijft over het algemeen mild.

Er zijn verschillende festivals in de winter, zoals het Malta International Christmas Festival en het Malta International New Year's Eve Celebrations. Het is een rustige tijd van het jaar, dus je kunt genieten van de bezienswaardigheden zonder te worden gestoord door de menigte.

Malta is een prachtige bestemming die het hele jaar door kan worden bezocht. Elke seizoen biedt zijn eigen charme en voordelen, dus het hangt allemaal af van wat je zoekt in je vakantie. Als je van drukte houdt en wilt genieten van de zon en het strand, dan is de zomer de perfecte tijd voor jou. Als je echter rustiger wilt reizen en wilt genieten van de natuur en de festivals, dan is de lente, herfst of winter de beste tijd om Malta te bezoeken. Wat je ook kiest, Malta zal je zeker niet teleurstellen.