Kitesurfen op Malta: De beste plekken om te surfen en te genieten van de wind

24 november 2023
Kitesurfen op Malta: De beste plekken om te surfen en te genieten van de wind

Malta is een prachtig eiland in het zuiden van Europa dat bekend staat om zijn prachtige stranden en geweldige watersportactiviteiten. Een van de beste en meest spannende activiteiten die je hier kunt doen is kitesurfen. Of je nu een beginner bent of een ervaren kitesurfer, Malta biedt verschillende plekken die geschikt zijn voor iedereen. In deze blogpost delen we de beste plekken om te kitesurfen op Malta.

Mellieha Bay

Mellieha Bay, ook wel bekend als Ghadira Bay, is een van de populairste stranden op Malta. Het is een breed strand met zacht zand en kristalhelder water, perfect om te kitesurfen. Het strand heeft een ondiepe kustlijn en biedt een uitstekende plek voor beginners om te oefenen. De wind is meestal matig tot sterk, waardoor het ideaal is voor ervaren kitesurfers.

Golden Bay

Golden Bay is een ander populaire strand op Malta en wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van het eiland. Het strand biedt uitstekende omstandigheden voor kitesurfers van alle niveaus. De wind is meestal sterk en constant, waardoor het gemakkelijk is om te vliegeren. Het strand heeft ook verschillende kitesurfscholen waar beginners lessen kunnen volgen.

Gnejna Bay

Gnejna Bay is een klein en afgelegen strand, omringd door kliffen en prachtige natuur. Het is een populaire plek voor kitesurfers vanwege de stevige wind die meestal uit het noorden komt. Het water is diep en biedt een uitdagende omgeving voor ervaren kitesurfers. Het strand heeft geen kitesurfscholen, dus het is aan te raden om hier alleen te komen als je al ervaring hebt.

Comino Island

Comino Island is een klein eiland tussen Malta en Gozo en staat bekend om zijn kristalheldere water en prachtige landschap. Het eiland heeft verschillende kitesurfspots die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren kitesurfers. De wind op Comino is sterk en constant, waardoor het een van de beste plekken is om te kitesurfen op Malta. Het is ook een geweldige plek om te genieten van de natuur en te ontspannen na een lange dag op het water.

St. George's Bay

St. George's Bay is een klein strand in het noorden van Malta en biedt uitstekende omstandigheden voor kitesurfers. Het strand heeft meestal een sterke en constante wind die perfect is om te kitesurfen. Het is ook een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zonsondergang na een lange dag op het water.

Hints en tips voor kitesurfen op Malta

Malta is een fantastische bestemming voor kitesurfers vanwege de prachtige stranden en perfecte windomstandigheden. Of je nu een beginner bent of een ervaren kitesurfer, er zijn verschillende plekken op het eiland die geschikt zijn voor iedereen. Mellieha Bay, Golden Bay, Gnejna Bay, Comino Island en St. George's Bay zijn enkele van de beste plekken om te kitesurfen op Malta. Vergeet niet om altijd veilig te zijn en te genieten van de prachtige omgeving tijdens het kitesurfen.