Hoe Malta te bezoeken op een budget: Ontdek de schoonheid van dit eiland zonder je bankrekening te plunderen!

27 januari 2024
Hoe Malta te bezoeken op een budget: Ontdek de schoonheid van dit eiland zonder je bankrekening te plunderen!

Malta is een prachtige bestemming met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en een bruisend nachtleven. Maar soms kan het reizen naar deze bestemming duur lijken. Gelukkig zijn er manieren om Malta te bezoeken en tegelijkertijd je budget onder controle te houden. In deze blogpost delen we enkele tips en trucs om een geweldige vakantie op Malta te hebben zonder je bankrekening te plunderen.

1. Reis buiten het hoogseizoen

Het hoogseizoen in Malta is meestal van juni tot september, wanneer de prijzen voor accommodatie, vluchten en activiteiten het hoogst zijn. Door buiten het hoogseizoen te reizen, kun je profiteren van lagere prijzen en minder drukte. De maanden april, mei, oktober en november zijn geweldige tijden om naar Malta te gaan, omdat het weer nog steeds aangenaam is en er minder toeristen zijn.

2. Zoek naar voordelige accommodatie

Malta biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, variërend van luxe hotels tot budget hostels en appartementen. Als je op een budget reist, is het raadzaam om te zoeken naar voordelige accommodatie-opties zoals hostels of budgethotels. Websites zoals Booking.com en Airbnb bieden vaak goede deals voor betaalbare accommodatie in Malta.

3. Eet als een local

Een van de beste manieren om geld te besparen tijdens je reis naar Malta is door te eten als een local. Probeer lokale gerechten te ontdekken in plaats van te kiezen voor toeristische restaurants. Maltese gerechten zoals pastizzi (bladerdeeghapjes gevuld met kaas of erwtenpuree) en ftira (Maltese pizza) zijn niet alleen heerlijk, maar ook betaalbaar. Daarnaast zijn er veel straatvoedselkraampjes en markten waar je goedkoop kunt eten.

4. Maak gebruik van het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Malta is goed ontwikkeld en relatief goedkoop. Je kunt gebruikmaken van bussen om je van de ene naar de andere plaats te verplaatsen. Het is raadzaam om een buskaartje voor meerdere ritten aan te schaffen, omdat dit vaak goedkoper is dan losse kaartjes te kopen. Daarnaast kun je ook de veerboot nemen om naar de naburige eilanden Gozo en Comino te gaan, wat een leuke en betaalbare dagtrip kan zijn.

5. Verken de natuurlijke schoonheid van Malta

Malta staat bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe wateren en adembenemende natuurlijke landschappen. In plaats van geld uit te geven aan dure toeristische attracties, kun je ervoor kiezen om de natuurlijke schoonheid van Malta te verkennen. Breng een dag door op een van de vele prachtige stranden van Malta, maak een wandeling door het idyllische platteland of verken de schilderachtige kliffen. Dit zijn allemaal gratis of goedkope activiteiten waarmee je kunt genieten van de schoonheid van Malta zonder je budget te overschrijden.

6. Doe mee aan gratis of goedkope activiteiten

Malta biedt ook veel gratis of goedkope activiteiten waar je van kunt genieten tijdens je verblijf. Bezoek de historische bezienswaardigheden van Malta, zoals de oude hoofdstad Mdina en de megalithische tempels van Ħaġar Qim, waar je vaak een kleine toegangsprijs betaalt. Daarnaast zijn er ook veel festivals en evenementen in Malta die gratis toegankelijk zijn, zoals het Malta International Fireworks Festival en de Malta Arts Festival. Door deel te nemen aan deze activiteiten kun je genieten van de cultuur en het entertainment van Malta zonder veel geld uit te geven.

7. Maak gebruik van kortingspassen

Als je van plan bent om veel bezienswaardigheden te bezoeken en activiteiten te doen tijdens je verblijf in Malta, kan het de moeite waard zijn om een kortingspas aan te schaffen. Deze pas kan je toegang geven tot verschillende attracties en activiteiten tegen een gereduceerd tarief. Informeer bij het lokale VVV-kantoor naar eventuele kortingspassen die beschikbaar zijn en bekijk welke het beste bij je reisplannen passen.

8. Vermijd de toeristische hotspots

Hoewel er enkele populaire toeristische hotspots zijn in Malta, zoals Valletta en de Blue Grotto, zijn er ook minder bekende maar even mooie plekken die je kunt verkennen zonder de drukte en de hoge prijzen. Ga van de gebaande paden af en ontdek de verborgen juweeltjes van Malta, zoals de dorpjes Marsaxlokk en Marsaskala, waar je kunt genieten van een authentieke ervaring zonder veel geld uit te geven.

Malta is een prachtige bestemming die je kunt verkennen, zelfs als je reist met een beperkt budget. Door te reizen buiten het hoogseizoen, op zoek te gaan naar voordelige accommodatie, te eten als een local, gebruik te maken van het openbaar vervoer, de natuurlijke schoonheid van Malta te verkennen, deel te nemen aan gratis of goedkope activiteiten, kortingspassen te gebruiken en de toeristische hotspots te vermijden, kun je genieten van alles wat Malta te bieden heeft zonder je bankrekening te plunderen. Dus waar wacht je nog op? Plan je budgetvriendelijke reis naar Malta en ervaar de schoonheid van dit eilandparadijs.