Hoe je het meeste uit je verblijf op Malta haalt

16 juli 2023
Hoe je het meeste uit je verblijf op Malta haalt

Malta, een prachtig eiland in de Middellandse Zee, is een populaire vakantiebestemming dankzij het warme klimaat, de rijke geschiedenis en de prachtige stranden. In deze blogpost geven we je tips over hoe je het meeste uit je verblijf op Malta haalt, zodat je optimaal kunt genieten van alles wat dit eiland te bieden heeft.

1. Plan je bezoek tijdens het laagseizoen

Hoewel Malta het hele jaar door een aangenaam klimaat heeft, kan het tijdens het hoogseizoen (juni tot en met augustus) erg druk zijn. Overweeg daarom om je reis in het laagseizoen te plannen. De maanden april, mei, september en oktober zijn nog steeds warm, maar minder druk, waardoor je meer van het eiland kunt genieten zonder de grote toeristenmassa's.

2. Huur een auto om het eiland te verkennen

Hoewel Malta een klein eiland is, is het huren van een auto de beste manier om alle bezienswaardigheden te ontdekken. Met een auto heb je de vrijheid om het eiland in je eigen tempo te verkennen en verborgen pareltjes te ontdekken die je anders misschien niet zou vinden. Zorg er wel voor dat je een internationaal rijbewijs hebt en houd er rekening mee dat er op Malta aan de linkerkant van de weg wordt gereden.

3. Bezoek de historische bezienswaardigheden

Malta staat bekend om zijn rijke geschiedenis en heeft een groot aantal historische bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Enkele hoogtepunten zijn:

4. Ontspan op de prachtige stranden

Een bezoek aan Malta is niet compleet zonder te genieten van de prachtige stranden. Enkele van de mooiste stranden zijn:

5. Proef de lokale keuken

De Maltese keuken is een smeltkroes van smaken en invloeden, voornamelijk afkomstig uit de Italiaanse, Arabische en Britse keuken. Enkele lokale gerechten die je moet proberen zijn:

6. Verken de naburige eilanden Gozo en Comino

Naast Malta zelf zijn er nog twee bewoonde eilanden die deel uitmaken van de Maltese archipel: Gozo en Comino. Beide eilanden zijn een bezoek meer dan waard en gemakkelijk bereikbaar met de veerboot of een georganiseerde boottocht.

7. Duik in de fascinerende onderwaterwereld

Malta heeft enkele van de beste duiklocaties in de Middellandse Zee, met helder water, indrukwekkende onderwaterlandschappen en tal van scheepswrakken om te verkennen. Of je nu een ervaren duiker bent of een beginner, er zijn duikscholen op het eiland die cursussen en begeleide duiken aanbieden die passen bij jouw niveau en interesses.

8. Geniet van het bruisende nachtleven

Na een dag vol sightseeing en ontspanning op het strand, kun je je avond doorbrengen in een van de vele bars, restaurants en clubs in Malta. De meest populaire uitgaansgebieden zijn Paceville, gelegen nabij St. Julian's, en Valletta, waar je zowel moderne clubs als traditionele wijnbars kunt vinden.

Malta heeft voor ieder wat wils en door rekening te houden met deze tips, kun je het meeste uit je verblijf op het eiland halen. Plan je bezoek zorgvuldig, ontdek de rijke geschiedenis en cultuur, geniet van de prachtige stranden en proef de lokale keuken. Vergeet ook niet om de naburige eilanden Gozo en Comino te bezoeken, en duik in het bruisende nachtleven om je onvergetelijke vakantie op Malta compleet te maken.