De top 10 bezienswaardigheden van Malta

27 augustus 2023
De top 10 bezienswaardigheden van Malta

Malta is een klein eiland in de Middellandse Zee en een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar zon, zee en geschiedenis. Het eiland heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan 5000 jaar geleden en heeft veel bezienswaardigheden en attracties die een bezoek waard zijn. Hieronder vind je de top 10 bezienswaardigheden van Malta die je niet mag missen.

1. Valletta

Valletta is de hoofdstad van Malta en staat bekend om zijn barokke architectuur en historische bezienswaardigheden. Het is een van de kleinste hoofdsteden van Europa en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Valletta heeft veel te bieden, zoals de Sint-Janscokathedraal, het Grootmeesterspaleis en de Upper Barrakka Gardens. Je kunt ook genieten van het prachtige uitzicht op de haven vanaf de promenade.

2. De tempels van Tarxien

De tempels van Tarxien zijn een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Malta en dateren uit de prehistorie. Het complex bestaat uit vier tempels die zijn gebouwd tussen 3600 en 2500 voor Christus. De tempels zijn versierd met unieke reliëfs en beelden en geven een fascinerend inzicht in het leven van de prehistorische Maltezers.

3. Hypogeum van Hal Saflieni

Het Hypogeum van Hal Saflieni is een prehistorische ondergrondse tempel die dateert uit het 4e millennium voor Christus. Het is een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Hypogeum is een unieke ervaring en biedt een fascinerend inzicht in de prehistorische cultuur van Malta.

4. De Blauwe Grot

De Blauwe Grot is een natuurlijke grot aan de zuidkust van Malta en staat bekend om zijn kristalheldere water en prachtige kustlandschap. De grot is te bereiken met een boottocht vanuit de nabijgelegen vissersdorpjes. Het is een geweldige plek om te snorkelen en te zwemmen en biedt een spectaculair uitzicht op de zee en de kliffen.

5. Mdina

Mdina is een middeleeuwse stad op een heuvel met smalle straatjes, oude gebouwen en prachtige uitzichten. Het wordt ook wel de 'stille stad' genoemd vanwege de rust en stilte die je hier kunt vinden. Het is een geweldige plek om te wandelen en de oude architectuur en geschiedenis te verkennen.

6. De Tempeliersgrot

De Tempeliersgrot is een ondergrondse grot in de buurt van Rabat en staat bekend om zijn mysterieuze geschiedenis en legendes. Het is een van de meest populaire toeristische attracties van Malta en biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de Tempeliers en de middeleeuwse geschiedenis van Malta.

7. De drie steden

De drie steden zijn Vittoriosa, Senglea en Cospicua en liggen aan de oostkust van Malta. Ze vormen een historisch gebied dat bekend staat om zijn forten, bastions en oude architectuur. Het is een geweldige plek om te wandelen en de geschiedenis van Malta te verkennen.

8. De Megalithische tempels van Malta

Malta heeft een aantal megalithische tempels die ouder zijn dan de piramides van Egypte. Ze zijn gebouwd tussen 3600 en 2500 voor Christus en zijn versierd met unieke reliëfs en beelden. De tempels zijn te vinden op verschillende locaties op het eiland, zoals Hagar Qim, Mnajdra en Ggantija.

9. De St. Paul's Catacomben

De St. Paul's Catacomben zijn een complex van ondergrondse begraafplaatsen die dateren uit de Romeinse tijd. Ze zijn gelegen in Rabat en bieden een fascinerend inzicht in de oude geschiedenis van Malta. De catacomben zijn versierd met fresco's en beelden en zijn een geweldige plek om de geschiedenis van Malta te verkennen.

10. De Marsaxlokk Vismarkt

De Marsaxlokk Vismarkt is een kleurrijke en levendige markt die plaatsvindt in de haven van Marsaxlokk. Het is een geweldige plek om de lokale cultuur en tradities van Malta te ervaren en om verse vis en zeevruchten te proeven. Je kunt ook genieten van het prachtige uitzicht op de haven en de traditionele Maltese vissersboten.

Malta heeft veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar geschiedenis, cultuur en natuur. De bovengenoemde bezienswaardigheden zijn slechts een klein deel van wat het eiland te bieden heeft. Of je nu geniet van een ontspannen strandvakantie, een culturele reis of een avontuurlijke vakantie, Malta heeft voor elk wat wils.