De mooiste kerken van Malta

29 oktober 2023
De mooiste kerken van Malta

Malta is een eiland met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er op het eiland talloze prachtige kerken te vinden zijn. In deze blogpost nemen we je mee langs de mooiste kerken van Malta, van de grootste en meest indrukwekkende tot de kleinere, meer intieme kerken.

De St. John's Co-Cathedral

De St. John's Co-Cathedral is een van de meest indrukwekkende kerken op Malta. De kerk is gebouwd in de 16e eeuw en is een meesterwerk van barokke architectuur. Het interieur is versierd met prachtige schilderijen, beelden en fresco's van de beroemde kunstenaar Mattia Preti. Een van de meest opvallende kenmerken van de kerk is het plafond, dat is versierd met zilveren panelen en verguld houtsnijwerk. De St. John's Co-Cathedral is een must-see attractie voor iedereen die Malta bezoekt.

De Mosta Dome

De Mosta Dome is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Malta. De kerk is gebouwd in de 19e eeuw en is bekend om zijn enorme koepel, die een van de grootste in Europa is. De koepel heeft een diameter van 37 meter en is versierd met prachtige fresco's. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Mosta Dome bijna volledig vernietigd door een Duits bombardement, maar gelukkig raakte niemand gewond. Tegenwoordig is de kerk volledig gerestaureerd en is het een populaire trekpleister voor toeristen.

De Ta' Pinu Basiliek

De Ta' Pinu Basiliek is een van de meest bijzondere kerken op Malta. De basiliek is gebouwd in de 20e eeuw en staat op een afgelegen plek op het eiland Gozo. De kerk is beroemd om zijn wonderbaarlijke genezingen en mensen van over de hele wereld komen naar de Ta' Pinu Basiliek om te bidden voor genezing. Het interieur van de kerk is prachtig versierd met mozaïeken en beelden en het uitzicht vanaf de kerk is adembenemend.

De St. Paul's Cathedral

De St. Paul's Cathedral is een van de oudste kerken op Malta en dateert uit de 17e eeuw. De kerk is gebouwd op de plek waar St. Paulus tijdens zijn reis naar Rome schipbreuk leed. Het interieur van de kerk is prachtig versierd met schilderijen en fresco's en de indrukwekkende koepel is een van de meest opvallende kenmerken van de kerk. De St. Paul's Cathedral is een belangrijke bezienswaardigheid voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

De St. Augustine's Church

De St. Augustine's Church is een van de kleinere kerken op Malta, maar is niet minder indrukwekkend. De kerk is gebouwd in de 16e eeuw en heeft een prachtige barokke gevel. Het interieur van de kerk is versierd met prachtige schilderijen en fresco's en de rustige sfeer maakt het een perfecte plek om te mediteren en te bidden. De St. Augustine's Church is een verborgen juweeltje op Malta en het is zeker de moeite waard om te bezoeken.

De St. Mary of Jesus Kerk

De St. Mary of Jesus Kerk is een van de meest opvallende kerken op Malta en is gebouwd in de 16e eeuw. De kerk staat bekend om zijn prachtige gevel en het interieur is versierd met prachtige fresco's en schilderijen. Een van de meest opvallende kenmerken van de kerk is het altaar, dat is versierd met prachtige marmeren beelden. De St. Mary of Jesus Kerk is een belangrijke bezienswaardigheid op Malta en is een must-see voor iedereen die het eiland bezoekt.

De St. Catherine's Church

De St. Catherine's Church is een van de meest charmante kerken op Malta en is gebouwd in de 17e eeuw. De kerk heeft een prachtige barokke gevel en het interieur is versierd met prachtige schilderijen en fresco's. Een van de meest opvallende kenmerken van de kerk is het altaar, dat is versierd met prachtige marmeren beelden. De St. Catherine's Church is een verborgen juweeltje op Malta en het is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Of je nu een geschiedenis- of kunstliefhebber bent, of gewoon op zoek bent naar een mooie plek om te bidden en te mediteren, de kerken op Malta bieden voor elk wat wils. Van de indrukwekkende St. John's Co-Cathedral tot de charmante St. Catherine's Church, er is geen tekort aan prachtige kerken om te bezoeken tijdens je reis naar Malta.