De meest fotogenieke plekken van Malta

25 juni 2023
De meest fotogenieke plekken van Malta

Malta, een klein eiland gelegen in de Middellandse Zee, is een waar paradijs voor fotografie liefhebbers. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en spectaculaire landschappen biedt Malta tal van mogelijkheden om adembenemende foto's te maken. In dit blogartikel ontdekken we de meest fotogenieke plekken van Malta, van historische steden tot natuurwonderen en verborgen juweeltjes. Pak je camera en laten we op verkenning gaan!

Mdina, de stille stad

Mdina, ook wel bekend als de 'stille stad', is ongetwijfeld een van de meest fotogenieke plekken op het eiland. Deze oude ommuurde stad dateert uit de 8e eeuw voor Christus en staat vol met smalle straatjes, pittoreske pleintjes en indrukwekkende paleizen. De stadspoort, het Bastion Square en de imposante kathedraal zijn slechts enkele van de vele fotogenieke locaties in Mdina. Vergeet niet om de charmante straatjes te verkennen en foto's te maken van de kleurrijke deuren en balkons die typerend zijn voor de Maltese architectuur.

Valletta, de hoofdstad

Valletta, de hoofdstad van Malta, is een UNESCO-werelderfgoed en een van de best bewaarde historische steden in Europa. De stad is een waar openluchtmuseum, met prachtige barokke gebouwen, kerken en forten die perfect zijn voor fotografie. Enkele van de meest iconische locaties in Valletta zijn de Upper Barrakka Gardens, met een panoramisch uitzicht op de Grand Harbour, de St. John's Co-Cathedral en het indrukwekkende Fort St. Elmo. Maak een wandeling langs de waterkant bij zonsondergang en leg de prachtige kleuren vast van de zon die achter de stad verdwijnt.

De Blauwe Grot

De Blauwe Grot is een natuurwonder gelegen aan de zuidkust van Malta. Deze indrukwekkende zee grot staat bekend om zijn glinsterende, azuurblauwe water en is een populaire bestemming voor toeristen en fotografen. Je kunt de Blauwe Grot het beste bezoeken tijdens een boottocht, zodat je het fenomenale uitzicht op de grot en de omliggende kliffen kunt vastleggen. Zorg ervoor dat je je camera veilig houdt tijdens de boottocht, want de zee kan soms ruw zijn.

De Dingli Cliffs

Voor liefhebbers van landschapsfotografie zijn de Dingli Cliffs een must-visit. Deze spectaculaire kliffen bevinden zich aan de westkust van Malta en bieden een verbluffend uitzicht op de Middellandse Zee en het kleine eiland Filfla. Maak een wandeling langs de kliffen en leg de dramatische schoonheid van dit natuurlandschap vast, vooral tijdens de zonsondergang wanneer de kliffen worden getransformeerd in een gouden kleur.

Marsaxlokk

Marsaxlokk is een traditioneel vissersdorp gelegen aan de zuidoostkust van Malta. Het dorp staat bekend om zijn kleurrijke vissersboten, de zogenaamde 'luzzu', die aangemeerd liggen in de pittoreske haven. Deze boten zijn geschilderd in felle kleuren en hebben een paar ogen aan de voorkant, een oude Maltese traditie die geluk en bescherming moet bieden. Neem foto's van de luzzu tegen de achtergrond van het dorp en de helderblauwe zee, en zorg ervoor dat je de levendige zondagse vismarkt bezoekt voor een authentieke Maltese ervaring.

De Ġgantija Tempels

De Ġgantija Tempels, gelegen op het naburige eiland Gozo, zijn een van de oudste vrijstaande monumenten ter wereld en dateren uit 3600 voor Christus. Deze mysterieuze tempels zijn een fascinerende locatie voor fotografie, met hun enorme megalithische stenen en intrigerende geschiedenis. Bezoek de tempels vroeg in de ochtend of laat in de middag om het zachte, gouden licht te vangen dat de stenen verlicht.

De Azure Window Ruïnes

Hoewel de iconische Azure Window in 2017 is ingestort, blijft de locatie een populaire en fotogenieke plek op het eiland Gozo. Het landschap rond de voormalige Azure Window is adembenemend en biedt tal van mogelijkheden voor creatieve fotografie. Neem foto's van de ruïnes van het Azure Window, de rotsachtige kustlijn en de helderblauwe zee die door de kliffen stroomt.

Comino en de Blue Lagoon

Comino, het kleinste eiland van de Maltese archipel, is vooral bekend om zijn kristalheldere Blue Lagoon. Dit prachtige stuk water is een waar paradijs voor fotografie, met zijn turquoise kleur en witte zandbodem. Neem foto's van de Blue Lagoon en de omliggende rotsachtige kustlijn, en verken ook de rest van het eiland Comino, dat ongerepte natuur en afgelegen baaien biedt.

Malta is een waar paradijs voor fotografie liefhebbers, met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en spectaculaire landschappen. Van historische steden zoals Mdina en Valletta tot natuurwonderen zoals de Blauwe Grot en de Dingli Cliffs, er zijn tal van fotogenieke plekken om te ontdekken. Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon je vakantieherinneringen wilt vastleggen, Malta biedt eindeloze mogelijkheden voor adembenemende foto's.