De Beste Strandrestaurants van Malta: Genieten van Culinaire Hoogstandjes aan de Middellandse Zee

8 februari 2024
De Beste Strandrestaurants van Malta: Genieten van Culinaire Hoogstandjes aan de Middellandse Zee

Malta, een prachtig eiland gelegen in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn adembenemende stranden en heerlijke culinaire scene. Als je op zoek bent naar een unieke eetervaring met uitzicht op de azuurblauwe zee, dan zijn de strandrestaurants van Malta de perfecte plek om te genieten van smakelijke gerechten en de warme zonnestralen. In deze blogpost delen we de beste strandrestaurants van Malta die je niet mag missen tijdens je vakantie op dit betoverende eiland.

1. The Boat House, Xlendi

The Boat House, gelegen in het pittoreske vissersdorpje Xlendi, is een van de meest populaire strandrestaurants van Malta. Met zijn idyllische ligging aan zee biedt dit restaurant een adembenemend uitzicht op de baai van Xlendi. Hier kun je genieten van verse zeevruchten, zoals gegrilde vis en schelpdieren, terwijl je luistert naar het rustgevende geluid van de golven. Probeer zeker de lokale specialiteiten, zoals de octopusstoofpot en de gefrituurde calamari.

2. Barracuda Restaurant, St. Julian's

Het Barracuda Restaurant, gelegen in het bruisende St. Julian's, staat bekend om zijn uitstekende service en heerlijke gerechten. Met een ruim terras aan zee is dit een ideale plek om te dineren terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee. Het restaurant biedt een gevarieerd menu met zowel vis- als vleesgerechten. Probeer zeker de gegrilde barracuda, de specialiteit van het huis.

3. Blue Elephant, Marsascala

Voor liefhebbers van de Aziatische keuken is het Blue Elephant restaurant in Marsascala een absolute aanrader. Dit unieke strandrestaurant combineert de exotische smaken van de Thaise keuken met het prachtige uitzicht op de zee. Geniet van heerlijke gerechten zoals pad thai, groene curry en mango sticky rice, terwijl je ontspant op het terras met zicht op de azuurblauwe baai.

4. Tarragon, St. Paul's Bay

Tarragon, gelegen in St. Paul's Bay, is een chique strandrestaurant dat bekend staat om zijn verfijnde gerechten en elegante ambiance. Met een menu dat geïnspireerd is op de Mediterrane keuken, biedt Tarragon een culinaire ervaring die je niet snel zult vergeten. Probeer zeker de gegrilde zeebaars met een frisse salade, of de heerlijke risotto met zeevruchten.

5. Zeri's, Għajn Tuffieħa

Zeri's, gelegen op het prachtige strand van Għajn Tuffieħa, is een gezellig restaurant waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en een adembenemend uitzicht op de zonsondergang. Met zijn ontspannen sfeer en vriendelijk personeel is dit de perfecte plek om te genieten van een romantisch diner aan zee. Probeer zeker de gegrilde garnalen met knoflookboter en de huisgemaakte tiramisu.

Of je nu op zoek bent naar verse zeevruchten, exotische smaken of verfijnde gerechten, de strandrestaurants van Malta bieden voor ieder wat wils. Geniet van de heerlijke gerechten, het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee en de warme Maltese gastvrijheid tijdens je vakantie op dit betoverende eiland.