De beste straatjes van Malta: Ontdek de charme van dit Mediterrane eiland

18 mei 2023
De beste straatjes van Malta: Ontdek de charme van dit Mediterrane eiland

Malta, een klein eiland in de Middellandse Zee, is een prachtige vakantiebestemming die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, cultuur en prachtige landschappen. Een van de meest aantrekkelijke aspecten van Malta is de unieke architectuur die je kunt vinden in de smalle, kronkelende straatjes van de eeuwenoude steden en dorpen. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de beste straatjes van Malta om te verkennen tijdens je volgende bezoek.

1. Strait Street, Valletta

Strait Street, ook bekend als "Strada Stretta", is een van de meest iconische straten in de hoofdstad van Malta, Valletta. Deze smalle, geplaveide straat was ooit het episch centrum van het nachtleven van de stad, waar zeelieden en soldaten konden ontspannen na een lange dag op zee. Tegenwoordig is het een bruisende straat met een mix van traditionele Maltese bars, moderne wijnbars en verfijnde eetgelegenheden.

Een wandeling langs Strait Street is als een reis terug in de tijd, met zijn historische gebouwen en kleurrijke Maltese balkons. De straat is ook een populaire locatie voor culturele evenementen en kunsttentoonstellingen, waardoor het een must-visit is voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis en levendige cultuur van Malta.

2. Triq Il-Kbira, Mdina

Mdina, de oude hoofdstad van Malta, staat bekend als "The Silent City" vanwege de rustige en vredige sfeer. Triq Il-Kbira, de hoofdstraat van Mdina, is een van de mooiste straten van Malta, omzoomd met prachtige barokke gebouwen en elegante paleizen.

Wanneer je door Triq Il-Kbira wandelt, kun je je gemakkelijk voorstellen hoe het leven moet zijn geweest in de tijd van de ridders van Malta. De straat is ook de thuisbasis van enkele van de meest beroemde bezienswaardigheden van Mdina, zoals het Palazzo Vilhena en de Mdina kathedraal. Vergeet niet om te genieten van het adembenemende uitzicht op Malta vanaf de bastions aan het einde van de straat.

3. Republic Street, Victoria

Victoria, de hoofdstad van het zustereiland Gozo, is een charmante stad met een rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Republic Street, de belangrijkste straat van Victoria, is het kloppende hart van de stad, vol met winkels, cafés en restaurants.

De straat loopt van het centrale plein van Victoria, It-Tokk, naar de indrukwekkende Citadel, een middeleeuwse vesting die uitkijkt over de stad. Republic Street is een geweldige plek om de traditionele Maltese levensstijl te ervaren en te genieten van de lokale keuken in een ontspannen, schilderachtige omgeving.

4. Triq San Pawl, Rabat

Rabat, gelegen naast Mdina, is een andere historische stad op Malta met een fascinerende geschiedenis en prachtige architectuur. Triq San Pawl is een van de meest opvallende straten in Rabat, bekend om zijn prachtige kerken en religieuze monumenten.

De straat is vernoemd naar de apostel Paulus, die volgens de overlevering op Malta schipbreuk leed en in een grot in Rabat verbleef. Tijdens je wandeling langs Triq San Pawl kun je de St. Paul's Church, St. Paul's Catacombs en de Wignacourt Museum bezoeken, die allemaal getuigen van de rijke religieuze geschiedenis van Malta.

5. Triq Santa Lucija, Birgu

Birgu, ook wel bekend als Vittoriosa, is een van de drie historische steden die de Grand Harbour van Valletta omringen. Triq Santa Lucija is een pittoreske straat in Birgu, bekend om haar smalle, kronkelende paden en traditionele Maltese huizen met kleurrijke deuren en houten balkons.

De straat is de perfecte plek om de authentieke Maltese sfeer te ervaren, ver weg van de drukte van de toeristische hotspots. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Fort St. Angelo, een van de belangrijkste forten van Malta, met een prachtig uitzicht op de Grand Harbour en Valletta.

De charmante straatjes van Malta zijn een belangrijk onderdeel van de aantrekkingskracht van het eiland en bieden bezoekers een unieke kans om de rijke geschiedenis, cultuur en architectuur van dit Mediterrane paradijs te verkennen. Of je nu geïnteresseerd bent in het nachtleven van Valletta, de rustige sfeer van Mdina of de historische bezienswaardigheden van Rabat en Birgu, Malta heeft voor elk wat wils. Vergeet bij je volgende bezoek aan Malta niet om deze prachtige straatjes te verkennen en jezelf onder te dompelen in de betoverende wereld van dit prachtige eiland.