De Beste Plekken om te Vissen op Malta

13 juli 2023
De Beste Plekken om te Vissen op Malta

Malta, een prachtige archipel in het hart van de Middellandse Zee, is een paradijs voor zowel beginnende als ervaren vissers. Met kristalhelder water, een rijke biodiversiteit en een overvloed aan vissoorten, biedt Malta tal van mogelijkheden om te vissen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van dit eiland. In deze blog post zullen we enkele van de beste plekken om te vissen op Malta verkennen, zodat je je volgende vissersavontuur kunt beginnen.

1. St. Paul's Bay

St. Paul's Bay, gelegen in het noorden van Malta, is een van de populairste vissersplekken op het eiland. Dit gebied staat bekend om zijn overvloed aan vissoorten, waaronder dorado, tonijn en zwaardvis. De baai biedt een prachtig uitzicht op de omliggende eilanden en de heldere wateren zorgen voor een uitstekende zichtbaarheid tijdens het vissen.

Vissers kunnen hier zowel vanaf de kant als op zee vissen. De rotsachtige kustlijn biedt tal van plekken om te werpen, terwijl de nabijheid van dieper water het mogelijk maakt om op grotere vissen te jagen. Bootverhuur en begeleide vistochten zijn ook beschikbaar in St. Paul's Bay, wat het ideaal maakt voor diegenen die de wateren van Malta van dichtbij willen verkennen.

2. Marsaxlokk

Marsaxlokk, een traditioneel vissersdorp in het zuidoosten van Malta, is een andere geweldige plek om te vissen. Het dorp staat bekend om zijn kleurrijke vissersboten, de zogenaamde "luzzu," en de levendige zondagsmarkt waar verse vis en zeevruchten worden verkocht. De haven van Marsaxlokk is een van de beste plekken om te vissen, met een verscheidenheid aan vissoorten die in de omgeving voorkomen.

De rotsachtige kustlijn rond Marsaxlokk biedt tal van plekken om te vissen, terwijl het heldere water het gemakkelijk maakt om het gedrag van de vissen te observeren. Vissers kunnen hier genieten van een ontspannend dagje uit en tegelijkertijd de lokale cultuur en tradities van dit pittoreske dorp ervaren.

3. Mellieħa Bay

Mellieħa Bay, gelegen in het noordwesten van Malta, is een van de grootste zandstranden van het eiland en biedt uitstekende mogelijkheden om te vissen. De baai staat bekend om zijn ondiepe wateren en zandbanken, wat het een uitstekende plek maakt om te vissen op zeebaars, slijmvissen en andere vissoorten die de voorkeur geven aan ondiep water.

Vissers kunnen kiezen uit verschillende plekken langs de kustlijn van Mellieħa Bay, waar ze hun hengel kunnen uitwerpen en genieten van het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee. De baai is ook een populaire plek voor windsurfen en kitesurfen, dus er is altijd iets te zien en te doen in dit prachtige gebied.

4. Ta' Xbiex Marina

Voor diegenen die de voorkeur geven aan vissen in een meer stedelijke omgeving, is Ta' Xbiex Marina een uitstekende keuze. Gelegen aan de oostkust van Malta, is Ta' Xbiex een populaire plek voor lokale vissers en biedt het een verscheidenheid aan vismogelijkheden. De jachthaven is omgeven door een prachtig uitzicht op de stad Valletta en de indrukwekkende jachten die aanmeren in de haven.

Vissen in Ta' Xbiex Marina biedt de kans om te genieten van een rustige dag op het water, terwijl je de drukte van het dagelijkse leven op Malta ervaart. Vissers kunnen hun geluk beproeven bij het vangen van zeebaars, inktvis en andere vissoorten die in dit deel van de Middellandse Zee te vinden zijn.

5. Gozo

Het zustereiland van Malta, Gozo, biedt ook tal van uitstekende vissersplekken. Het eiland staat bekend om zijn rustieke charme en ongerepte natuur, wat het ideaal maakt voor een ontspannen vissersreis. Enkele van de beste plekken om te vissen op Gozo zijn Xlendi Bay, Dwejra en Marsalforn.

Gozo biedt ook uitstekende mogelijkheden voor diepzeevissen, met een overvloed aan vissoorten zoals amberjack, mahi-mahi en zelfs marlijn. Vissers kunnen boottochten boeken of hun eigen boot huren om de wateren rond Gozo te verkennen en de kans te krijgen om enkele van de meest spectaculaire vissen in de Middellandse Zee te vangen.

Malta biedt een schat aan vissersmogelijkheden, van rustige baaien en traditionele vissersdorpen tot levendige jachthavens en ongerepte eilanden. Of je nu een beginnende visser bent of een doorgewinterde professional, er is altijd wel een plek op Malta die je zal verrassen en inspireren. Ontdek de beste plekken om te vissen op Malta en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van dit eilandparadijs in het hart van de Middellandse Zee.