De Beste Hotels van Malta voor een Rustige Vakantie

25 juli 2023
De Beste Hotels van Malta voor een Rustige Vakantie

Malta, een prachtige eilandengroep in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, kristalheldere wateren en vriendelijke lokale bevolking. Het is de perfecte bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie, weg van de drukte van het dagelijkse leven. In dit artikel presenteren we de beste hotels van Malta waar je kunt genieten van een heerlijke, rustige vakantie.

1. The Xara Palace Relais & Chateaux

Gelegen in de oude stad Mdina, staat The Xara Palace bekend als een van de meest luxueuze en exclusieve hotels op het eiland. Dit vijfsterrenhotel is gevestigd in een 17e-eeuws paleis en biedt een unieke mix van historische charme en moderne voorzieningen. Met slechts 17 kamers en suites, garandeert The Xara Palace een rustige en intieme sfeer voor haar gasten. Geniet van het prachtige uitzicht op het eiland vanaf het dakterras, en verwen jezelf met een heerlijke maaltijd in het bekroonde restaurant.

2. The Phoenicia Malta

Het iconische Phoenicia Malta ligt net buiten de hoofdstad Valletta en biedt een weelderige oase van rust en elegantie. Dit vijfsterrenhotel is gebouwd in de jaren 1930 en heeft een indrukwekkende geschiedenis, met gasten als koningin Elizabeth II en Hollywood-sterren. Het hotel beschikt over 136 kamers en suites, allemaal prachtig ingericht met een mix van klassieke en eigentijdse elementen. Ontspan in de prachtige tuinen, neem een duik in het zwembad of geniet van een cocktail in de stijlvolle bar.

3. Kempinski Hotel San Lawrenz

Als je op zoek bent naar een rustige vakantie op het idyllische eiland Gozo, dan is het Kempinski Hotel San Lawrenz de perfecte keuze. Dit vijfsterrenresort ligt in een afgelegen vallei en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende heuvels en velden. Het hotel heeft 137 kamers en suites, ingericht in een elegante, landelijke stijl. Geniet van de uitgebreide spa-faciliteiten, waaronder binnen- en buitenzwembaden, sauna's en een breed scala aan behandelingen.

4. The Saint John Boutique Hotel

Dit viersterren boetiekhotel ligt in het hart van Valletta en is gevestigd in een prachtig gerestaureerd 17e-eeuws gebouw. Met slechts 21 kamers en suites biedt The Saint John Boutique Hotel een intieme en rustige sfeer voor haar gasten. Elke kamer is uniek ingericht met een mix van moderne en traditionele elementen, en het hotel beschikt over een charmant café en een stijlvolle bar.

5. Hotel Ta' Cenc & Spa

Hotel Ta' Cenc & Spa, gelegen op het eiland Gozo, is een vijfsterrenresort dat bekend staat om zijn rustige en afgelegen ligging. Het hotel is omgeven door een ongerepte natuur en biedt een prachtig uitzicht op de kliffen en de zee. De kamers en suites zijn ingericht in een traditionele Gozo-stijl, en het resort beschikt over een uitstekend restaurant, een zwembad en een uitgebreide spa.

6. Corinthia Palace Hotel & Spa

Dit vijfsterrenhotel ligt in het centrum van het eiland, tussen Mdina en Valletta, en biedt een oase van rust en verfijning. Het Corinthia Palace Hotel & Spa is gevestigd in een prachtig 19e-eeuws gebouw en beschikt over 147 kamers en suites, ingericht met een elegante mix van klassieke en moderne elementen. Ontspan in de prachtige tuinen, geniet van een maaltijd in het bekroonde restaurant of verwen jezelf met een behandeling in de luxueuze spa.

7. The Waterfront Hotel

Gelegen aan de pittoreske kust van Sliema, biedt The Waterfront Hotel een prachtig uitzicht op de haven en de historische stad Valletta. Dit viersterrenhotel heeft 165 kamers en suites, allemaal voorzien van moderne voorzieningen en een balkon met uitzicht op de zee. Geniet van een ontspannen dag aan het zwembad op het dak, of verken de vele winkels, bars en restaurants in de buurt.

8. Comino Hotel & Bungalows

Voor diegenen die op zoek zijn naar absolute rust en stilte, is het Comino Hotel & Bungalows de perfecte keuze. Dit driesterrenhotel is het enige hotel op het kleine eiland Comino en wordt omringd door kristalhelder water en ongerepte natuur. De kamers en bungalows zijn eenvoudig maar comfortabel, en het hotel biedt een scala aan activiteiten, zoals wandelen, snorkelen en boottochten.

Malta biedt tal van prachtige hotels voor een rustige en ontspannen vakantie. Of je nu op zoek bent naar historische charme, luxueuze spa-faciliteiten of een afgelegen locatie, er is een hotel dat perfect aan je wensen voldoet. Overweeg een van de bovenstaande hotels voor je volgende vakantie naar Malta en geniet van de rust en schoonheid van deze betoverende eilandengroep.