De beste duiklocaties van Malta

14 september 2023
De beste duiklocaties van Malta

Malta is een prachtige eilandstaat in de Middellandse Zee en staat bekend om zijn kristalheldere wateren. Het is dan ook een geweldige bestemming voor duikliefhebbers. Met een schat aan zeeleven, wrakken en grotten, biedt Malta een unieke duikervaring voor zowel beginners als ervaren duikers. In deze blogpost zullen we de beste duiklocaties van Malta behandelen, zodat je je duikreis naar Malta kunt plannen en ervan kunt genieten.

De Blue Hole

De Blue Hole is een populaire duiklocatie in Gozo en staat bekend om zijn prachtige onderwaterlandschap. Het is een 10 meter diepe opening in de kliffen die leidt naar een grot op ongeveer 20 meter diepte. Hier kun je genieten van prachtige koralen, gorgonen en zeeleven, zoals octopussen en barracuda's. De Blue Hole is ook de thuisbasis van het beroemde Azure Window, een natuurlijke rotsformatie die helaas in 2017 is ingestort. Desondanks blijft de Blue Hole een van de beste duiklocaties van Malta.

Cirkewwa

Cirkewwa is een populaire duiklocatie in het noorden van Malta en biedt een prachtig onderwaterlandschap. Het is de thuisbasis van het wrak van de MV Rozi, een sleepboot die in 1992 opzettelijk is gezonken om een kunstmatig rif te creëren. Het wrak is bedekt met zeeleven en is een populaire duikplek onder zowel beginners als ervaren duikers. Cirkewwa biedt ook de mogelijkheid om te duiken bij het Santa Maria Caves-systeem, dat bekend staat om zijn grotten en tunnels.

Um El Faroud

Um El Faroud is een indrukwekkend wrak dat in 1995 opzettelijk is gezonken om een kunstmatig rif te creëren. Het schip ligt op een diepte van ongeveer 35 meter en is bedekt met koralen en zeeleven. Het is een populaire duiklocatie onder ervaren duikers vanwege de diepte en de mogelijkheid om door het wrak te duiken. Um El Faroud ligt voor de kust van Wied iz-Zurrieq en is een van de beste duiklocaties van Malta.

HMS Maori

De HMS Maori is een beroemd wrak dat in 1942 is gezonken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het schip ligt op een diepte van ongeveer 14 meter en is bedekt met zeeleven. Het is een populaire duiklocatie onder beginners vanwege de relatief ondiepe diepte en de mogelijkheid om het wrak van dichtbij te bekijken. De HMS Maori ligt voor de kust van Valletta en is een van de meest iconische duiklocaties van Malta.

Comino Caves

Comino Caves is een prachtige duiklocatie in het kleine eilandje Comino, dat tussen Malta en Gozo ligt. Het is een populaire plek om te duiken vanwege de prachtige grotten en tunnels die zich onder water bevinden. De grotten zijn gevuld met zeeleven en bieden een unieke duikervaring. Comino Caves is een geweldige plek voor zowel beginners als ervaren duikers.

Tips voor duiken in Malta

Voordat je gaat duiken in Malta, zijn er een paar tips die je moet overwegen om het meeste uit je duikervaring te halen:

Conclusie

Malta biedt enkele van de beste duiklocaties ter wereld en is een geweldige bestemming voor duikliefhebbers. Of je nu een beginner of een ervaren duiker bent, Malta heeft voor elk wat wils. De Blue Hole, Cirkewwa, Um El Faroud, HMS Maori en Comino Caves zijn slechts enkele van de vele duiklocaties die Malta te bieden heeft. Dus pak je duikuitrusting en ga op avontuur in de kristalheldere wateren van Malta.