De 7 meest adembenemende wandelplekken op Gozo die je niet mag missen!

12 juni 2024
De 7 meest adembenemende wandelplekken op Gozo die je niet mag missen!

Gozo, het schilderachtige zustereiland van Malta, staat bekend om zijn adembenemende landschappen en pittoreske wandelroutes. Of je nu een avontuurlijke wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar wat ontspanning in de natuur, Gozo heeft voor elk wat wils. Hier zijn de 7 beste wandelplekken op Gozo die je absoluut niet mag missen!

1. Ramla Bay

Begin je wandelavontuur op Gozo met een bezoek aan Ramla Bay, een van de meest iconische stranden van het eiland. Vanaf hier kun je de schilderachtige route nemen die je door het weelderige platteland en langs de ruïnes van Calypso's Cave voert. Geniet van het panoramische uitzicht op de azuurblauwe zee terwijl je wandelt langs de kustlijn van Ramla Bay.

2. Ta' Cenc Cliffs

Voor de avontuurlijke wandelaars is een tocht langs de Ta' Cenc Cliffs een absolute must. Deze indrukwekkende kliffen bieden adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee en het omringende landschap. Vergeet niet je camera mee te nemen, want hier kun je enkele van de meest spectaculaire foto's van Gozo maken.

3. Xlendi naar Xewkija

Maak een ontspannen wandeling van Xlendi naar Xewkija en ontdek de charmante dorpjes en weelderige valleien van Gozo. Onderweg kom je langs historische bezienswaardigheden, zoals de Xlendi Tower en de indrukwekkende Rotunda Church in Xewkija. Vergeet niet te stoppen bij een lokaal café voor een verfrissend drankje en wat traditionele Maltese lekkernijen.

4. Victoria en de Citadel

Verken de historische hoofdstad van Gozo, Victoria, en breng een bezoek aan de indrukwekkende Citadel. Wandel door de geplaveide straatjes van de oude stad en geniet van het uitzicht vanaf de muren van de Citadel. Neem de tijd om de kathedraal van Gozo te bezoeken en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van het eiland.

5. Wied il-Ghasri

Voor een wandeling door de natuur kun je terecht bij Wied il-Ghasri, een schilderachtige kloof aan de westkust van Gozo. Volg het kronkelende pad door de kloof en geniet van de weelderige vegetatie en het kristalheldere water van de baai. Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen, zodat je een verfrissende duik kunt nemen in de baai.

6. Dwejra naar San Lawrenz

Maak een wandeling van Dwejra naar San Lawrenz en ontdek de ruige schoonheid van de westkust van Gozo. Onderweg kom je langs de beroemde Azure Window (voorheen), de Fungus Rock en de idyllische baai van San Lawrenz. Geniet van de rust en stilte van het platteland terwijl je wandelt door dit prachtige deel van Gozo.

7. Mgarr naar Qala

Eindig je wandelavontuur op Gozo met een tocht van Mgarr naar Qala, twee charmante dorpjes aan de oostkust van het eiland. Wandel door de glooiende heuvels en geniet van het panoramische uitzicht op de zee en het omringende platteland. Sluit je dag af met een drankje in een lokaal café en geniet van de gastvrijheid van de Maltese bevolking.

Of je nu op zoek bent naar adembenemende uitzichten, historische bezienswaardigheden of gewoon wat ontspanning in de natuur, Gozo heeft voor elk wat wils. Met zijn diverse landschappen en pittoreske dorpjes is dit kleine eiland een waar paradijs voor wandelaars. Dus trek je wandelschoenen aan en verken de verborgen schatten van Gozo tijdens je volgende vakantie!